Labdarúgás - Merkantil Bank Liga

3 órája

A Szeged nem hagyott fogást – galériával

Pont nélkül maradt az Előre FC az NB II-es labdarúgó-bajnokság 12. fordulója vasárnapi dél-alföldi rangadóján. A házigazda Szeged nyolcvan percen át dominálta a derbit, a lilák csak a végén tudtak kibontakozni, az viszont már nem volt elég a pontszerzéshez.

Bakulya Mihály

Felfokozott várakozás előzte meg a szomszédvári örökrangadót a két szurkolótábor vehemens hangpárbajt folytatott egymással. A Szeged diktálta a tempót, de nem talált fogást a szervezetten védekező csabaiakon. 

Szeged; Előre; labdarúgás
A Szeged játékosai a befejezésekben múlták felül a csabaiakat. Fotó: Török János

Eleinte a széleken igyekezett megbontani a lilákat, később pedig belül próbálta áttörni a falat. A vendégek erejét lekötötte a védőmunka, a 19. percben vezették az első valamire való támadást, ám az ellenakcióból ízelítőt kaptak, mi vár rájuk, ha túlságosan elkalandoznak. A több mint egy év után a csapatba visszatérő Fazekas csak sárga lap árán tudta megfékezni a hazaiak kontrakísérletét. A félidő második felében még inkább fokozta a nyomást a Tisza-parti együttes, ennek pedig már nem tudott ellenállni a Békéscsaba. A 26. percben Palincsár 18 méteres átlövését még megúszták, két minutával később azonban már tehetetlenek voltak Novákkal, majd Borvetővel szemben. Kénytelen kelletlen bátrabb játékra kényszerült az Előre, de a támadói gyakorlatilag észrevétlenül hozták le a félidőt.

A Szeged ott folytatta...

A 49. percben Novák Csanád lövése vezette be a második félidőt, ami alig kerülte el a bal sarkot. Bátrabb játékra váltottak a viharsarkiak, a pályán uralkodó pattanásig feszült helyzetet jól jellemzi az 57. percben a csabai kapu előtt kialakult tumultózus jelenet, melyet követően Uram és Haris kapott sárga lapot. A 60. percben Pintér távoli szabadrúgása veszélyeztette Takács kapuját, a labda annak a tetejét súrolva hagyta el a játékteret. Többet kezdeményezett a Tisza-parti alakulat, a második találata azonban nem akcióból, hanem pontrúgásból született. Ekkor már erősen érződött, hogy nagy pálfordulásnak kellene történnie a vendégek pontszerzéséhez. Csató Sándor is így láthatta, hiszen a 76. percig valamennyi cserelehetőségét kimerítette. A játék az utolsó tíz percre átterelődött a szegediek térfélre, komoly veszélyt azonban csak Szatmári tudott okozni egy lövéssel a 90. percben. Becsülettel mentek a lilák, ám negyedórányi jó teljesítménnyel nem tudták palástolni az addigi hiányosságaikat.

29. perc: Novák Csanáddal nem bírtak középen a csabai védők, aki az egyéni akciója végén 15 méterről lapos lövést küldött a jobb sarokra. Ezt Uram János még bravúrral kitenyerelte, de a labda Borvető Áron elé pattant, aki az ötösről zavartalanul lőtt a kapuba, 1–0.
67. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Szeged a jobbösszekötő helyéről. Márkvárt kapu elé ívelt labdáját Novák Csanád az ötösről fejelte a hosszú sarokba, szinte az őrzőjével együtt, 2–0.

Csató Sándor: – A Szeged egy Novák Csanáddal bizonyult jobbnak ma. Összességében a játékosaink teljesítményével és hozzáállásával elégedett lehetek, talán csak a támadójátékunk hatékonyságában lehetett hiányosságot találni, bár az utolsó negyedórában mindent egylapra feltéve próbáltuk visszahozni az eredményt.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre FC 2–0 (1–0)

NB II.-es labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 2067 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid).
Szeged: Takács J. – Palincsár (Könczey, 72.), Szilágyi Z., Horváth M., Pejovics, Tóth B. – Mohos (Pruska, 80.), Márkvárt, Haris (Biben, 80.) – Novák Cs., Borvető (Lacza, 91.). Vezetőedző: Michael Boris.
Békéscsaba: Uram – Fazekas, Kovács G., Csató M. – Gyenti (Maronyai, 57.), Hodionicki (Szabó B., 76.), Pintér (Sármány, 76.), Hursán, Mikló – Vólent (Szatmári, 67.), Kóródi (Czékus, 57.). Vezetőedző: Csató Sándor.
Gólszerző: Borvető (29.), Novák (67.).
Sárga lap: Mohos (50.), Haris (57.), Lacza (93.), ill. Fazekas (20.), Uram (57.).

Jó: Novák, Márkvárt, Mohos, Haris, ill. ill. Csató S., Hursán, Pintér.

További eredmények

Tatabánya–Mezőkövesd 0–2, Budafok–Csákvár 2–1, Kisvárda–Gyirmót 6–4, Ajka–Kazincbarcika 1–1, Kozármisleny–Soroksár 1–1, Vasas–BVSC 2–1. Hétfőn este játsszák: Budapest Honvéd FC–Szentlőrinc SE.

Következik

11. forduló. Október 27., vasárnap, 13.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Kozármisleny FC, Békéscsaba 1912 Előre FC–Budapest Honvéd FC, Szentlőrinc SE–Kisvárda Master Good, BVSC-Zugló–Budafoki MTE, Kazincbarcika SC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia. 17.00: FC Csákvár–Tatabányai SC, Soroksár SC–FC Ajka. Október 28., hétfő, 20.00: Gyirmót FC Győr–Vasas FC.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában