Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 20.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 20-án.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium fennállásának 75. évfordulója alkalmából rendeztek programsorozatot szombaton az intézményben. A békéscsabai szlovák iskola jubileumát ünnepi műsor, kiállítás, könyvbemutató és a végzősök találkozója is színesítette.

Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokságot rendeztek az ország legmagasabb székházában. Felfutottak a tűzoltók Békés vármegyéből is: hatan is remekül teljesítettek a versenyen.

Megmászta a világ tíz legveszélyesebb hegycsúcsa között számontartott Matterhornt a békési kötődésű dr. Csirkés Zsolt a közelmúltban. A svájci-olasz határon magasodó Matterhornt több ok miatt is az egyik legveszélyesebb hegynek tekintik.

A közelmúltban volt 80 éve annak, hogy a II. világháború során Mezőmegyer közelében lezuhant egy német zuhanóbombázó. Jelenleg is folyik a kutatás, amelynek célja a világháborús lezuhant repülő, valamint a közelében eltemetett pilóta és lövész nyughelyének felderítése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában