Labdarúgás - NB III.

2 órája

Termál FC: bravúros pontszerzés a rangadón

A gyulai csapat Pesterzsébeten szerzett pontot vasárnap, az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 13. fordulója rangadóján. A Termál FC az első félidő hajrájában Szabó Péter büntetőjével dolgozta le az ESMTK szintén tizenegyesből szerzett vezető találatát, szünet után pedig már nem született újabb gól. Mindkét együttes egy helyet visszacsúszott a tabellán, tekintettel arra, hogy a Vasas II. a hétvégi mellett egy előrehozott szerdai bajnokiját is megnyerte.

Bakulya Mihály

A Termál FC játékosai fegyelmezettek voltak, jól fedték le a védő harmadot, igazán veszélyes helyzeteket azonban az erzsébetiekhez hasonlóan nem tudtak kialakítani az első félórában. 

Termál FC; ESMTK; labdarúgás
A Termál FC a kécskeiek után újabb közvetlen riválissal szemben szerezett pontot. Fotó: Bencsik Ádám

Ekkor a hazaiak Sztankó kezezéséért megítélt büntetőt gólra váltva szereztek előnyt Soós révén, 1–0. A válasz sem váratott sokat: 5 perc múltán hasonló módon egyenlített Szabó Péter, amit Wéber lerántásáért ítélt meg a játékvezető, 1–1. Nyomban ezután Szabó Zsombor a vezetést is megszerezhette volna, de a tizenhatos sarkáról ellőtt labdája a hosszú kapuvasról pattant a mezőnybe. A félidő finisében még Füstösnek kellett bravúrt bemutatnia, így maradt a döntetlen szünetig.

Szünet után is feszes maradt a Termál FC

Kiegyenlített volt játék a második 45 perc során is. A „Liza” kezdeményeztek valamivel többet, de gól nem volt a játékában, mert a vendégek továbbra is feszesen tették a dolgukat. A gyulaiak stabilan őrizték a sikerként elkönyvelhető döntetlent, a végén azért Füstös bravúrjára is szükségük volt az értékes pont megszerzéséhez.

Jó: Slezák, Soós, Balogh M., Molnár T., ill. Füstös, Szabó P., Wéber, Katona.

Ekker Attila: – A múlt hetivel szemben ez egy elfogadható döntetlen volt, össze sem lehet hasonlítani azzal. Kifejezetten jó első félidő után, a másodikban mérsékeltebb teljesítménnyel tudtuk elérni minimális célunkat, egy jó csapat otthonában. A színvonalas mérkőzés jó játékvezetéssel társult.

Erzsébeti SMTK–Gyulai Termál FC 1–1 (1–1)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 230 néző. Vezette: Takács Ákos (Holpár Gergely, Urbán Richárd).

ESMTK: Vukman – Puskás G., Stoiacovici, Zsemlye, Tagai – Slezák, Tóth M. (Sándor, 46.) – Molnár T., Soós B., Márta (Ádámszki, 84.) – Balogh M. (Lettner, 84.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Gyula: Füstös – Szabó Zs., Wéber, Szabó P., Nagy S. – Sztankó (Szilágyi, 81.), Katona (Malkócs, 70.) – Czirok, Zelenyánszki, Trescsula (Krajcsó, 81.) – Csicsely (Ilyés, 70.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Gólszerző: Soós (31. – 11-esből), ill. Szabó P. (36. – 11-esből). Vincze Gyula

További eredmények: Vasas II.–Szeged 1–0, Kecskemét II.–Monor 0–3, Pénzügyőr–Dabas 1–1, Hódmezővásárhely–Tiszakécske 4–4, Szolnok–BKV Előre 1–1, Csepel–Tiszaföldvár 1–2, Martfű–Bp. Honvéd II. 1–0.

Következik 

14. forduló. November 3., vasárnap, 13.00: Gyulai TFC–Szolnoki MÁV FC, Martfűi LSE–Csepel TC, BKV Előre–Vasas FC II., Szegedi VSE–Hódmezővásárhelyi FC, FC Dabas–Kecskeméti TE II., Monor SE–Tiszaföldvár SE. 17.00: Tiszakécskei LC–Pénzügyőr SE. November 20., szerda, 11.00: Budapest Honvéd II.–Erzsébeti SMTK.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában