Labdarúgás - NB III. Dél-keleti csoport

1 órája

Termál FC: nekik már nyolc - galériával

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 10. játéknapján a nyolcadik győzelmüket ünnepelhették a gyulai labdarúgók. A Termál FC csapata hazai pályán egyetlen góllal múlta felül a szívós csepeli alakulatot, ezzel pedig megerősítette listavezető pozícióját a Dél-keleti csoportban.

Bakulya Mihály

A fővárosiak igyekeztek jól megszervezni a védelmüket a mezőny legeredményesebb támadófociját játszó Termál FC ellen. Megszállták a térfelüket, s csak egy-egy alkalommal jutottak el a hazaiak tizenhatosáig, igaz akkor sem jelentettek veszélyt. 

Termál FC; labdarúgás; Csepel TC
A Termál FC győztes góljának szerzője, Csicsely János (8) kapufát is elért a mérkőzésen. Fotó: Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik Adam

Türelmes volt a Termál FC

A gyulai gárda türelmesen játszott leginkább pontrúgásokból okozott izgalmakat Szűcs kapuja előtt. A félidő hajrájában a vezető góljuk egy szépen felépített helyzet végén született. Cziroktól próbálták elvenni a labdát a védők a bal oldalon, a labda Csicsely János elé került, aki 17 méterről lőtte ki a hosszú sarkot, 1–0.
Szünet után igyekezett feljebb tolni védelmét a csepeli együttes, és az előrejátékban is bátrabb lett. Így már többször is eljutott a gyulai kapu előterébe, de Füstösnek csupán egyszer kellett bravúrt bemutatnia az eredmény megtartásához. Saját társai változatlanul többet birtokolták a labdát és Katona, illetve Csicsely is idő előtt lezárhatta volna a meccs érdemi részét. Előbbi ziccerben hibázott, utóbbi a kapuvasat forgácsolta szét, a gyulai győzelem azonban így sem forgott veszélyben.

Jó: Zabari, Szilágyi, Trescsula, Katona, ill. Szűcs K., Dunai.

Ekker Attila: – Türelmesen játszottunk, tartottuk magunkat az elképzeléseinkhez. Az ellenfél nem tudott helyzetet kialakítani, így ma egy gól is elég volt a három ponthoz. Külön örülök annak, hogy labdabirtoklásban előreléptünk, és ez a helyzetekben is megmutatkozott.

Gyulai Termál FC–Csepel TC 1–0 (1–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 350 néző. Vezette: Bálint Dániel (Aczél Tibor, Szabó Richárd)
Gyula: Füstös – Szabó Zs. (Sztankó, 74.), Wéber, Szabó P., Zabari – Katona, Zelenyánszki – Czirok (Malkócs, 74.), Szilágyi (Ilyés, 74.), Trescsula (Kovács Zs., 84.) – Csicsely (Kepenyes, 87.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Csepel: Szűcs K. – Csernák, Urbin, Pesuth (Kovács Sz., 83.), Paksai – Kovács M. (Bencze, 60), Horváth B., Sükösd, Kern (Tóth L., 60.) – Szűcs L. (Németh Z., 72.), Dunai (Kruppai, 83.). Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Gólszerző: Csicsely (38.).

Vincze Gyula

További eredmények: Kecskemét II.–Pénzügyőr 3–1, BKV Előre–Bp. Honvéd II. 0–0, Szeged–Martfű 4–0, Dabas–Szolnok 0–1, Monor–Vasas II. 1–2, Tiszaföldvár–Hódmezővásárhely 1–1. A Tiszakécske–ESMTK mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

Mesterlövészek

8 gólos: Horváth László Dávid (Monor)
7 gólos: Rideg Bálint Imre (Vasas II.)
6 gólos: Kerék László (BKV Előre)
5 gólos: Németh Barnabás Csongor (Vasas II.), Soós Bence (ESMTK)
4 gólos: Czirok József (Gyula), Földi Dániel (Pénzügyőr), Kinyig Milán (Martfű), Krajcsovics Ábel György (Bp. Honvéd II.), Kriska Norbert (Martfű), Kubó Gábor (ESMTK), Malkócs Marcell Milán (Gyula), Oláh Ákos (Tiszaföldvár), Orovecz Ádám (Szeged), Takács Tamás (Tiszakécske)

Következik

11. forduló. Október 13., vasárnap, 11.00: Budapest Honvéd II.–Gyulai TFC, Vasas FC II.–FC Dabas. 13.00: Erzsébeti SMTK–Szegedi VSE, Martfűi LSE–BKV Előre, Pénzügyőr SE–Tiszaföldvár SE, Hódmezővásárhelyi FC–Monor SE, Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei LC, Csepel FC–Kecskeméti TE II.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában