Hírek

2005.07.06. 00:00

Még kérdéses a pénteki számháború

Várhatóan mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, mind Orbán Viktor Fidesz-elnök jelen lesz pénteken a Parlamentben, a kormányfő által kezdeményezett vita helyszínén, ám nem tudni, lesz-e érdemi „számháború”.

T. G.

A felek ugyanis mindeddig nem tudtak megegyezni abban, milyen feltételekkel vitázzanak.
Gyurcsány Ferenc tegnap elmondta, elfogadja a Magyar Televízió ajánlatát. Eszerint a vita kezdéséről sorsolással döntenének a felek. Ezt követően az egyik, majd a másik résztvevő szembesítené hét-hét állítással partnerét úgy, hogy mind a kérdésre, mind pedig a válaszra két-két perc állna rendelkezésre, a kérdezőnek pedig egy percben viszontválaszra lenne lehetősége. A műsor utolsó húsz percében a moderátor kérdéseire adnának választ a partnerek, végül pedig mindkét fél egy-egy percben értékelhetné az elhangzottakat.
Navracsics Tibor, Orbán Viktor kabinetfőnöke ugyanakkor közleményében azt írta, a találkozó nem kampányvita: szerintük sem moderátorra, sem szabályokra, sem időkeretre nincs szükség. A kabinetfőnök leszögezte ugyanakkor, a Fidesz elnöke bármikor szívesen találkozik a miniszterelnökkel. A Fidesz azonban fontosnak tartja, hogy az eszmecserén ne csak a köztelevízió, hanem más médiumok képviselői is jelen lehessenek majd.  Orbán Viktor lapunk kérdésére úgy válaszolt: mindenképpen elmegy pénteken a vitára, de ott a saját elképzelési szerint adja elő majd mondanivalóját.

T. G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!