Hírek

2006.05.22. 15:35

Megújult a pesti rakpart

Megszűnt a forgalomkorlátozás a kerületeken átívelő Pesti alsó rakparton hétfőn. A felújítást a szakemberek több ütemben végezték, így a forgalmas út a Dráva utcától egészen a Szabadság hídig megújult.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="220"] Demszky Gábor főpolgármester szerint idén 200 kilométer új burkolat kerül az utakra – fotó: Kerék Ágnes.
[/caption]A majd 400 millió forint értékű munkát a Strabag Zrt. végezte. Az alsó rakpart Lánchídig tartó szakaszának átadását április 4-ére tervezte a kivitelező, de a Duna áradása közbeszólt. Így az árhullám levonulása után folytathatták csak a munkát, s Dráva utca és a Roosevelt tér közötti szakasz csak április közepére készült el. Ezt az Erzsébet-hídig tartó rész felújítása követte május 9-ig. Hétfőn pedig a Szabadság hídig tartó etap is megújult.

A felújítás során lemarták az elöregedett aszfaltot, és az eredeti burkolat műszaki állapota szerint egy vagy két réteg új aszfalttal látták el. Összesen 4700 méter hosszú és 57 ezer négyzetméter aszfaltfelület készült el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!