Összefoglaló

5 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 21.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 21-én.

Beol.hu
a nap legfontosabb hírei, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Közeleg a 27. Csabai Kolbászfesztivál, október 24-én, csütörtökön elstartol a rendezvény a CsabaParkban. A békéscsabai Juhász György, felesége Bori és fiuk, Gyuri egyaránt azt emelte ki, hogy a csabai vastagkolbász lesz a menő. A gyulaitól ebben is különbözik a csabai, hiszen a gyulai vékony pároskolbász, amiben több a bors, mint a paprika, a csabaiban viszont a paprika dominál. A hagyományos csabai vastagkolbász jóval csípősebb, mint a gyulai.

A diószüret vége felé járunk Békésben, és rengeteg helyen nincs köszönet az idei termésben. Ennek oka a dióburok-fúrólégy: amennyire jelentéktelen, annyira ártalmas. Károsításából megfeketedett diómúmia lesz, és a nyüvek miatt ezek a gyümölcsök idő előtt lepotyognak. Később a zöld burkot támadja meg a kártevő, a kopáncs rásül, rászárad a dióra, és belül is rontja a minőséget.

Életveszélyes állapotban a sarkadi férfi, akire rátapostak. 

A Békés Megyei Könyvtár első emeleti kiállítóterében látható idén októberben „A művészet az elmondhatatlan tolmácsa” című interaktív vándorkiállítás.

Reggel 4 fok, később nagyon jó idő. Szinte végig napsütés, sokszor szélcsend, tükörvíz. Ideális körülmények között rendezték meg a Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán a Csónakos Pergető Verseny negyedik fordulóját – írja Facebook-oldalán a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Szemeteseket gyújtott fel egy férfi Békésen. Egy idei, májusi éjszakán fél 2 körül dobált égő csikkeket hét konténerbe, de nemcsak ő volt az utcán, hanem rendőrjárőrök is, akik hamar elfogták. Rongálás miatt emelhetnek vádat ellene.

Rosszul lett egy sofőr a 11-es főúton,járművével belecsapódott a szemben sorjázó autókba. Ami ezután következett, az elképesztő.

A gazdák védelmét és kiszámítható piaci körülmények kialakítását sürgette Nagy István agrárminiszter hétfőn Luxembourgban, az Európai Unió tagországai mezőgazdasági minisztereinek tanácskozását megelőzően.


 


 

 


 

 


 

 

 


 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában