Óvodák, iskolák között

8 órája

Kétszáz faragni való tököt osztottak szét Békéscsabán

Kétszáz faragni való tököt osztottak szét az 1. számú választókerület óvodái, iskolái között a napokban, egy felajánlásnak köszönhetően – ismertette Kiszely András békéscsabai önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán.

Licska Balázs

Mint írta, elérkezett a sütőtök betakarítás ideje, illetve elindult a tökfaragás időszaka is. Hozzátette, hogy a szokás a városban is jelen van évszázadok óta, itt viszont a töklámpások a környékbeli mitikus lény, a svetlo, azaz a lidércfény megidézésére szolgáltak. 

tök, tökfaragás, támogatás
Kétszáz faragni való tököt osztottak szét az óvodák, iskolák között. Fotó: Kiszely András Facebook-oldala

Kiszely András hozzátette, hogy önkormányzati képviselőként fontosnak ítéli a helyi, csabai hagyományok megismertetését, népszerűsítését. Ezért egy felajánlásnak köszönhetően kétszáz faragni való tököt osztottak szét az 1. számú választókerületben működő nevelési és oktatási intézmények között. Bízik benne, hogy élmény lesz gyermekek számára a tököket farigcsálni, és hogy a halloweeni szokások közé beférnek a csabai hagyományok is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában