Gazdaság

2012.09.21. 14:52

Elkezdődik a milliárdos kórházfelújítás

Címkék#Orosháza

Letették pénteken az 1,3 milliárd forintos, az orosházi kórház struktúraváltoztatását szolgáló beruházás az alapkövét. A kivitelezési munkák a napokban kezdődtek.

Cs. I.

Letették annak az 1,3 milliárd forintos, az orosházi kórház struktúraváltoztatását szolgáló beruházásának az alapkövét, amire három évvel ezelőtt pályáztak, s amelynek a kivitelezési munkái elkezdődhettek a napokban. Dr. Dancsó József polgármester hangsúlyozta, óvó szemmel tekint a város továbbra is a kórházára.

– A térségben lakóknak jelent biztonságos gyógyulást ez a hely. A központi technológiai tömb építése helyi erők bevonásával történik. A kivitelezés alapjaiban változtatja meg a gyógyítók és a gyógyulók mindennapjait is – hangsúlyozta a város vezetője.
Dr. Kalmár Mihály főigazgató az építkezés okozta nehézségek kiküszöböléséről is szólt.

– A kórház főbejáratát mostantól csak gyalogosan lehet használni. A mentők, a teherautók a Bajnok utcai bejáratot használják. Arra törekszünk, hogy a legkisebb fennakadást okozzuk a közlekedésben, a parkolókban. Összesen 270 napról van szó. Az építkezés első üteme a déli szárnyat érinti, a földszinten egyirányú folyosórendszert alakítanak ki, átalakul a harmadik emelet nyugati szárnya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!