Gazdaság

2013.06.20. 17:13

Leszállópálya a kórház tetején

Befejeződött a sürgősségi osztály korszerűsítése a gyulai Pándy Kálmán Kórházban. A tetőn helikopter-leszállót is kialakítottak.

M. P. M.

Befejeződött az SO2 Sürgősségi Osztály korszerűsítése a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban” elnevezésű projekt megvalósítási időszaka — hangzott el csütörtökön az intézmény felújított osztályán tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Kovács József főigazgató-főorvos lapunknak elmondta, az átépítés, bővítés, korszerűsítés és a műszerfejlesztés, elősegíti a kitűzött célt, az ellátás hatékony minőségi, hozzáférhető, egyenlő esélyű elérését.

— A gép-, műszerpark átlagéletkora a fejlesztéssel jelentősen javult. Az uniós támogatással 513 millió forintos támogatottság mellett megvalósuló projekt keretében fejlesztették a sürgősségi osztály infrastruktúráját, megteremtve az egykapus ellátást — hangsúlyozta a főigazgató.

Hozzátette, a projekt fontos eleme a computer tomográfiás (CT) készülék, mely a költségvetés 1/3-át tette ki. A kiemelt népegészségügyileg is jelentős betegségcsoportokban a megmenthető életévek száma szorosan összefügg a gyors diagnózis felállításával és a mihamarabbi terápia megkezdésével.

Ebben nyújt hatékony segítséget a CT. Emellett a magas színvonalú működést segíti elő az orvos technológiai eszközpark, valamint az informatikai hálózat fejlesztése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!