Kék hírek, bulvár

2012.09.25. 17:55

Tagad a milliós lopással vádolt gyógyszertári dolgozó

Gyógyszertári sikkasztás miatt kezdődött tárgyalás kedden a Békéscsabai Városi Bíróságon.

L. B.

 A vádirat szerint G. M. szakasszisztens az egyik békéscsabai gyógyszertárban 2008 novembere és 2009 novembere között, nagy értékben és folytatólagosan tulajdonított el — 1,4 millió forint értékben — több mint ötszáz gyógyszert és gyógyhatású készítményt, ezt pedig egy készletkorrekciós programmal leplezte.

A vádiratban ismertették: előfordult, hogy egy hónapban 200 ezer forint értékben vittek el szereket. A 2009 novemberében készített leltár alkalmával tűnt fel a több mint 2 millió forintos hiány, amelynek egy részére találtak magyarázatot, 1,4 millió forint viszont máshogyan tűnt el.

G. M. akkor elismerte bűnösségét, elbocsátották, illetve aláírt egy papírt, hogy egy év alatt havonta 60 ezer forintot törlesztve visszafizeti a pénzt.

– A halálos ítéletemet is aláírtam volna, ha elém teszik – mondta G. M. A 41 éves békéscsabai hölgy nem ismerte el bűnösségét, mint hozzátette, mások is hozzáférhettek a készletkorrekciós programhoz, manipulálhatták azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!