Közélet

2012.01.05. 15:09

A chipsadóból kaptak bérkiegészítést

Címkék#Orosháza

A népegészségügyi termékdíjból, azaz a chipsadóból befolyt összegből kaptak bérkiegészítést az orosházi kórház dolgozói.

cs. i.

— Évek óta nem volt példa arra Magyarországon, hogy az egészségügyben dolgozók külön juttatásokat kaptak volna. A kormány ezen a helyzeten kíván javítani ebben a nehéz gazdasági helyzetben is — jelentette be dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere csütörtökön.

— A 2011 végén és 2012 elején a népegészségügyi termékdíj, a chipsadó bevezetésének köszönhetően Orosházán közel bruttó 33 millió forint bérkiegészítéssel sikerült elismernünk a városi kórházban dolgozó 403 munkatárs munkáját. Bruttó 86 ezer forintos bérkiegészítést kaptak a 150 százalékos pótlékra jogosult munkakörben dolgozó alkalmazottak (ilyenek az aneszteziológiai munkakörben tevékenykedők), bruttó 68 ezer 827 forintos pluszt vehettek kézhez a 120 százalékos pótlékra jogosult munkakörben dolgozók (például a röntgenben vagy a diagnosztikai laboratóriumban) és bruttó 20 ezer 648 forint jutott a 36 százalékos pótlékra jogosult munkakörű alkalmazottaknak (asszisztenseknek, szakasszisztenseknek). 

Dancsó József szerint a kormány a nehéz gazdasági körülmények között is kiemelt területként kezeli az ágazatot, éppen ezért az előttünk álló esztendőben további kedvező változásokra számíthatnak az egészségügyben dolgozók.

Az orosházi MSZP közleménye szerint mára súlyos adósságban fuldoklik a kórház. Sajnálatosnak tartják ugyanakkor, hogy nem részesülhetett minden dolgozó ebből vagy nagyobb összegből. Szerintük ez a pénz, amit kiosztottak, csak csepp a tengerben, s a baj ennél sokkal nagyobb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!