Közélet

2015.03.21. 07:36

Drasztikus kezeléssel gyógyítják a rákkal küzdő Sárit

Az orosházi 14 éves lány, Bacsa Sári egy bárányhimlőt leszámítva soha nem volt beteg. A Vörösmarty iskola pályaválasztás előtt álló, kamaszkorából adódóan is nagyot növő diákja egy éve kezdte fájlalni a lábát.

cs. i.

Sári 6-8 centiméterrel lett magasabb. A szülők is a hirtelen, jelentős növekedésnek vélték a lábfájást. A panaszok nem szűntek, szakorvoshoz mentek, az gyógybetétet javasolt. Ám az se segített.

— Megbicsaklott a lába novemberben, bekeményedett a bal szárkapocs-csontnál a lába. Orvos, fekvés, pihentetés, javulás semmi — kezdte a nagy baj előjeleit sorolni az édesapa, Bacsa Péter, akinek a családját megrendítette a szegedi diagnózis.

— Az idő telt, mire az ultrahang, majd az MRI, a CT és a vérvizsgálat kimutatta a lányunknál, hogy a csontja nem ép. Ewing-szarkóma tüdőáttéttel. Sári most is a szegedi klinikán fekszik, az ötödik, drasztikus kemoterápiás kezelése zajlik — mondta megtörten az ellátás nélküli, regisztrált munkanélküli apa.

A családot megrendítette Sári állapotának a rosszra fordulása, kilincseltek, a fővárosig jutva számtalan szakember tanácsát kérve igyekeztek gyermeküknek a leggyorsabb és leghatékonyabb gyógyító módszert megtalálni.

— Olyan kár volt hónapokat azzal elvesztegetni, hogy csak a 14 évesekre jellemző, gyors növekedésre fogták gyerekünk fájdalmát. Most, hogy az áttét már elhatalmasodott a szervezetében, sokkal drasztikusabb eszközök kellenek a rosszinulatú folyamatok megállításához és reményeink szerint lányunk gyógyulásához. A várható kezelési idő egy év, de addig még olyan sok hónapnak kell eltelnie. Csak azt látjuk, legkisebb lányunk (a családnak van két nagyobb, már felnőtt korú gyermeke) nagyon sokat kénytelen szenvedni. Sári mindennapjai keservesek. Nyolcféle gyógyszert szed, mellékhatás a láz, a hányás, a hasmenés, a bőrvérzés, Sárinál pedig a kegyetlen, a szájában újra és újra kiújuló afta.

A család a feleség keresetéből él, a kislány gyógyulásáért, jobb életminőségéért összefogtak a kézilabdások. Felhívást tettek közzé: az OFKSE szombat esti meccsén aki akar és tud, segítsen Sárinak, a családjának. A gyógyszerek beszerzése, a kezelések, az állandó utazás, a várható ortopédiai műtét mind olyan nagy anyagi teher, amin lehet segítő hozzáállással enyhíteni (Erre a számlaszámra is küdhetik felajánlásaikat: Bacsa Péter - OTP 11773339-01288605.)

Március 21-én este a Tatabánya együttese érkezik az Eötvös-csarnokba a felsőházi rájátszás keretében. A 18 óra 30 perckor kezdődő mérkőzés bevételének ötven százalékát Sára gyógykezelésére ajánlja fel az Orosházi FKSE-LINAMAR. Emellett a pénztárnál elhelyezett gyűjtőládába bárki, akinek lehetősége van rá, adományozhat. Azon 18 év alattiak, akik eljönnek a meccsre, és adakoznak, ingyen tekinthetik meg a bajnokit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!