Közélet

2014.05.19. 18:03

Egy istálló magtárában élt a tolókocsis férfi

Szarvason egy ház istállójának magtárában, embertelen körülmények között élt egy tolókocsis férfi. A szomszédok a segélykiálltásokra lettek figyelmesek.

BEOL

Szarvas belvárosában, egy ház istállójának magtárában egy tolókocsis férfi kért segítséget. Segélykiáltását meghallották a szomszédok, akik értesítették a rendőrséget — erről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján Babák Mihály polgármester. Részleteket is megtudtak az újságírók, mert a nyomorúságos helyzetéből szabaduló férfi a családsegítőknek elmondta körülményeit.

— Megrázó kép fogadott bennünket — kezdte Tóth Tamásné, a családsegítő szolgálat vezetője. — Fizikai korlátozottsága mellett a mentális összeomlás a legjobb kifejezés az 55 éves, nem szarvasi férfi állapotára. Emberi lakhatásra alkalmatlan körülmények között élt, a legelemibb feltételeknek se felelt meg erre a magtárépület.

A férfi elmondta a családsegítőknek, 2 éve szenvedett balesetet. Aktív éveiben autószerelőként dolgozott, majd a munkanélküliek sanyarú életét élte, 5-6 éve került ebbe a városba. Azt is elmondta a nekik, nem tudja, valójában mennyi a nyugdíja.

A családsegítők keresik számára a megfelelő elhelyezést és megoldást, intézik elhelyezését, ami meglehetősen komplex feladat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!