Fesztivál

2024.09.16. 11:56

Toros káposzta készült a bográcsokban Körösnagyharsányban

Bár az időjárás nem volt kegyes, remek hangulatban telt szombaton a Káposztafesztivál Körösnagyharsányban.

Licska Balázs

A legtöbb csapat toros káposztával jelentkezett a Káposztafesztiválon

Fotó: Lehoczy Péter/dr. Kovács József Facebook-oldala

Győri Zoltán polgármester elmondta, hogy 23 csapat készített ételt a rendezvény keretében. A baráti, ismerősi társaságok közül a legtöbben toros káposztával jelentkeztek, mivel a főzőversenyt arra hirdették meg, de különlegességek ugyancsak terítékre kerültek. Hozzátette, hogy bár az időjárás nem volt kegyes a programhoz – szinte folyamatosan esett –, rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre, a fellépőkre.

A településvezető hangsúlyozta: pénteken kiszállítottak egy-egy adag toros káposztát a 65 év felettieknek, szombaton pedig mindenkit megvendégelt az önkormányzat ugyancsak egy-egy tál toros káposztával, aki kilátogatott az eseményre. 

A Káposztafesztiválon részt vett dr. Kovács József országgyűlési képviselő is. A Facebook-oldalán emlékeztetett, hogy a rendezvény több évtizedes múltra tekint vissza, és kiemelte, hogy a mostani program is jó hangulatban telt, elismeréseket adtak át, többféle program várta az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában