Közélet

2014.08.12. 19:23

Eseménydús nap a mentőállomásokon

Címkék#Orosháza

Orosházán átadták a korszerűsített mentőállomást, míg Mezőberényben egy új mentőállomás alapkövét rakták le kedden. Mindkét beruházás az ellátás biztonságát erősíti.

BEOL

Orosházi mentőállomás

Fotó:

A korszerűsített orosházi mentőállomást kedden avatták fel. Győrfi Pál, az országos mentőszolgálat szóvivője köszöntötte a vendégeket. A szalagot az Országos Mentőszolgálat képviselőivel közösen Simonka György országgyűlési képviselő és Zalai Mihály alpolgármester vágta át.

Czirner József operatív igazgató a majd 60 milliós beruházás kapcsán kiemelte, minden forint azt szolgálja, hogy a mentők szintidőn belül eljussanak az ellátásra szorulókhoz és magas színvonalon végezhessék munkájukat.

A helyszíni bejáráson a vendégek megtekintették az elvégzett felújítást. Orosházán ennek keretében elvégezték a garázs felújítását, annak a tetőzetén helyezték el a napkollektorokat.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fotó: Imre György
[/caption]
Az épületben autómosót, valamint fertőtlenítőt és veszélyeshulladék-tárolót is kialakítottak. Elvégezték a lábazat, a falak, a tetőzet szigetelését, kicserélték a garázs elektromos hálózatát.

Új nyílászárókat kapott az ingatlan, a kazánház modernizációja is elkészült. Érkezett egy esetkocsi is az orosháziakhoz, amelynek a kulcsát Kovács Tibor, a mentőállomás vezetője vette át.

Nem sokkal az orosházi rendezvény után ünnepélyes keretek között tették le a leendő mezőberényi mentőállomás alapkövét. Az eseményen Dankó Béla, a város országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.

Mint kiemelte, a lakosság jogos igénye, hogy ha egészségügyi problémájuk adódik, akkor minél előbb megérkezzen a segítség.
– Éppen ennek a biztonságnak az erősítése érdekében zajlanak komoly fejlesztések – hangsúlyozta Dankó Béla.

A mentőszolgálat fejlesztésének célja, hogy az ország területének lehető legnagyobb területén a mentőautó a hívást követő 15 percen belül kiérjen a segítségkérés helyszínére. A cél érdekében az országban 22 új mentőállomást építenek. A berényi mentőállomás kilenc település közel 40 ezer lakosának ellátását segíti.

Siklósi István polgármester köszöntő beszédében arról szólt, újabb mérföldkőhöz érkezett Mezőberény fejlődése.
– Nem egészen egy éve átadtuk a hivatásos katasztrófavédelmi őrsöt, a mentőszolgálat alapkőletétele pedig újabb fontos lépés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!