Közélet

2012.05.15. 16:19

Hiába a szigorítás, nem szoknak le a dohányzók

Még a cigarettázók többsége is egyetértenek a dohányzás elleni törvénnyel. Bár a szabályokat betartják, a korlátozás a legtöbbjüket nem befolyásolja a leszokásban.

Cs. R.

Egy dohányzásról leszoktató központ által készített felmérés szerint a cigarettázók 62 százaléka egyetért a szigorítással, 33 százalékuk érzi úgy, hogy a korlátozás ösztönzi a leszokásban.

Utóbbiak fele eltökélte, hogy a törvény miatt leteszi a cigarettát, közülük minden második már most kevesebbet szív. Nyolc százalék nem annyira biztos a szándékában. Kilenc százalék úgy nyilatkozott, azért szakít a dohányzással, mert a korlátozás miatt megalázottnak és kirekesztettnek érzi magát.

A felmérésben megkérdezett dohányosok 38 százaléka nem ért egyet a szigorítással. Ezek egyharmada érzi úgy, hogy a törvény túl szigorú és egyoldalú, 8 százalék szerint a szigorítás tovább mélyíti a cigarettázók és a nem dohányzók közötti feszültséget. Három százalékuk pedig felháborítónak tartja, hogy nem tud egy sörözőben vagy kávézóban rágyújtani.

Hogy a megyénkben hány ellenőrzést végeztek, mennyi szabálytalanságot találtak, megtudhatja a Békés Megyei Hírlap május 16-ai számából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!