Közélet

2011.03.21. 16:56

Ki lesz az idei víznagykövet?

Idén is illusztris személyiségek versengenek a „Víz Nagykövet” címért. Komáromi Anett színésznőre, Molcsányi Rita válogatott röplabdázóra és Vozár Attila klasszis ultramaratonistára ezúttal is lapunkon szavazhatnak.

P. G.

A víznagykövet-jelöltek a március 20-án megtartott békéscsabai vízfesztiválon mutatkoztak be a nagyközönségnek: a Békés Megyei Vízművek Zrt. most is a megyei ismert személyiségeit kérte fel, hogy vegyenek részt a versengésen. A győztes vízdiplomata legfontosabb feladata az lesz, hogy a következő egy évben népszerűsítse az éltető elemet.

Komáromi Anett színésznő: — Biztosan genetikai hiba, de nem dohányzom és nem iszom alkoholt, ellenben csapvizet nagyon szívesen fogyasztok. Úgy gondolom, hogy érdemes felhívni az emberek figyelmét erre a különleges természeti kincsre, ahogy természetesen a környezeti értékekről, az élő vizekről sem szabad megfeledkezni.
[caption id="" align="alignleft" width="297"] Komáromi Anett
[/caption]
A legfontosabb, hogy a gyermekek számára eljutassuk ezeket az üzeneteket, hiszen ők a legnyitottabbak, s talán rajtuk keresztül más korosztályokat is elérhetünk. Mindezt persze interaktív módon, a kor elvárásainak megfelelően kell tennünk. Szakmámból adódóan örülnék, ha a művészeteket is össze tudnánk kapcsolni a vizekkel kapcsolatos kérdésekkel.

Molcsányi Rita válogatott röplabdázó: — Edzéseken, illetve edzések után négy-öt liter vizet fogyasztok, így az éltető elem hozzátartozik a mindennapjaimhoz. Máskor sem szívesen iszok üdítőt, a leggyakoribb szomjoltó számomra egyértelműen a csapvíz. A saját lehetőségeim szerint abban szeretnék segíteni, hogy minél többen válasszák az egészséges ivóvizet.
[caption id="" align="alignleft" width="297"] Molcsányi Rita
[/caption]
Elsősorban természetesen a korosztályommal tudom megosztani ezeket az információkat, de természetesen szívesen részt veszek olyan fórumokon, rendezvényeken, ahol a témáról bővebben lehet beszélni, véleményt cserélni. Természetesen én sem feledkeznék meg a természetes vizek védelméről, hiszen ez a kérdés is roppant fontos.

Vozár Attila ultramaratonista: — Az én olvasatomban az egészség, az élet egyenlő az egészséges ivóvízzel. Versenyeim során már engem is átsegített az éltető nedű a nehézségeken, előfordult, hogy a víz és csak a víz adott energiát számomra. Túljutottam a holtponton, és sikerrel folytattam a megmérettetést. Szeretnénk segíteni abban, hogy mindenki megtudja, valódi lételemünk, szervezetünk hetven százaléka víz.
[caption id="" align="alignleft" width="297"] Vozár Attila
[/caption]
Fontosnak tartom, hogy minden évszakban, így télen is elegendő mennyiséget fogyasszunk belőle. A gyógyvizek népszerűsítését ugyancsak kiemelt feladatnak tekintem, hiszen ez az egyik legnagyobb kincsünk. Emellett a szennyvízrendszerek kiemelkedő szerepére is fel kell hívnunk a figyelmet.

Szavazataikat április 20-áig várjuk, eredményhirdetés a Föld napján, április 22-én!

P. G. Komáromi Anett Molcsányi Rita Vozár Attila -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!