Közélet

2014.04.04. 14:33

Letették a tótkomlósi mentőállomás alapkövét

Új mentőállomás alapkövét tették le pénteken, az országban másodikként Tótkomlóson. Az Országos Mentőszolgálat fejlesztési csomagjának a része az a 22 új mentőállomás, melyből Békés megyében is két városban (itt és Mezőberényben) létesül állomás.

Cs. I.

A tótkomlósi lakossági fórumon dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató elmondta, 11 milliárdos fejlesztést valósítanak meg, ennek része 60 mentőállomás részleges felújítása, orvostechnikai eszközök, mentőjárművek beszerzése. Dr. Zentay Attila, a dél-alföldi régió orvos igazgatójától megtudta a hallgatóság, éljenek az emberek bárhol az országban, az a cél, hogy azonos esélyük legyen az ellátás biztonságára. Ahhoz, hogy a mentők időben eljussanak a riasztás helyszínére, kellenek az új állomások.

A szakember elmondta, az új komlósi mentőállomáson két járművet biztosítanak: az egyik kocsi 24 órában, a másik nappali időszakban működik majd. Azt már Simonka György országgyűlési képviselő tette hozzá, hogy a helykijelölés szerencsés volt. Tótkomlós jó gazdája lesz az állomásnak. Az ellátási terület: Tótkomlós, Mezőhegyes, Békéssámson, Kaszaper, Pitvaros, Nagyér és Ambrózfalva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!