Közélet

2016.03.17. 10:08

Mezőhegyesi celeblovakkal készült az új Ben Hur-film

Címkék#mezőhegyes

Világhírűek a mezőhegyesi nóniuszok. Az újraforgatott Ben Hur film nagyon látványos lovas jeleneteihez is a dél-alföldi városból vittek az olaszországi forgatási helyszínre négylábúakat.

Cs. I.

Éppen egy éve írtunk arról, hogy a filmesek Juhász László és fia személyében találták meg a megoldást lovas kérdéseikre. A magyar szakemberek pedig Mezőhegyesen kerestek erre a nem egyszerű feladatra lovakat. Azóta a film is elkészült.

A dél-olaszországi Materában forgatták újra az 1959-ben készült, 11 Oscar-díjat nyert alkotást. A négyesfogathajtó világbajnok Juhász László és fia, a fogathajtó és kaszkadőr, ifj. Juhász László több csikóssal is részt vett a forgatáson mint lovas szakértő, felkészítő és kaszkadőr. A Ben Hur fogatában lipicai, arab, spanyol és andalúz lovak szerepelnek, míg az ellenfél Messaláéban nóniuszok.

A Mezőhegyesi Ménesből a 2014-es Nemzeti Vágtán 2. helyet szerzett Joker és Ármány mellett Jadviga és Rubin is szerepet kapott. A filmben szerepel többek között Morgan Freeman (A remény rabjai), Jack Huston (Gengszterkorzó) és Toby Kebbel (Spíler) is.

Az új Ben Hur várhatóan idén augusztusban kerül a mozikba. Március 16-án bemutatták a film lehengerlő látványt nyújtó, angol nyelvű előzetesét.

— Lovaink a feladatot teljesítették. A forgatás idején is kaptam jó híreket róluk, tartottam a kapcsolatot Juhász László barátommal — nyilatkozta lapunknak a Mezőhegyesi Állami Ménes vezetője, Pap István. — Én is kíváncsi voltam, a nagy szereplehetőség után milyen terveik vannak a lovakkal. Mivel korábban is ezek a lovak kiváló adottságú fogathajtó lovakként versenyeztek, így számítanak rájuk a folytatásban. Viszontláthatjuk őket majd a versenypályákon.

Mezőhegyesről valók azok a gyönyörű, fegyelmezett nóniuszok is, amelyeket nemzeti ünnepünkön sokan láthattak a Nemzeti Lovas Díszegység vonulásakor a fővárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!