Közélet

2012.09.26. 19:15

Nappali kórházat adtak át Mezőkovácsházán

Szerdán délután ünnepélyes keretek között átadták a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, a Vis Medica Kft. által működtettet Mezőkovácsházi Járóbetegellátó Intézetben a nappali kórházat.

K. E

 A rendelőintézetet az önkormányzat nemrégiben pályázati forrásból újíttatta fel. Ennek részeként alakították ki a két kétágyas kórtermet, a hozzájuk tartozó kiszolgáló egységekkel. A nappali kórház kiemelkedő szereppel bír a térségben élők egészségügyi ellátásának javításában — tudtuk meg dr. Spiák Ibolya főorvostól, a Vis Medica Kft. ügyvezetőjétől.

A szakmai feltételek megteremtése, az engedélyek kézhez vétele után szeptember első napjaiban fogadták az első betegeket. A nappali kórházat dr. Kovács József országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke avatta fel. Beszédében kiemelte a nappali kórházak fontosságát.

Hangsúlyozta, ez az ellátási forma mindenkinek jó. A parlamenti bizottság elnöke beszélt az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!