Közélet

2012.09.19. 10:43

Nem a kolbásztól lett rosszul a kolbászmérgezéses beteg?

Továbbra is súlyos, életveszélyes annak a szabadkígyósi nőnek az állapota, akit a múlt héten szállítottak botulizmussal (kolbászmérgezéssel) a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház klinikai toxikológiai osztályára.

ny. l.

Múlt héten pénteken éjszaka megérkezett Frankfurtból az ellenanyag, és egy adagot beadtak neki. A bénulásos tünetek miatt lélegeztetőgépen lévő asszonyt elkezdték ébreszteni, hogy a vakcina hatását megállapíthassák. 

Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos szerdán délelőtt a Beolnak elmondta, mivel érdemi idegrendszeri javulást nem tapasztaltak, visszahelyezték a lélegeztetőgépre a beteget. Emellett beadtak neki egy újabb adag ellenanyagot. A főorvos kifejtette, egy nagyon súlyos betegségről van szó, melynek a gyógyulási ideje is hosszú.

A hölgy által fogyasztott felvágott, zakuszka, kolbász és szalonna jött szóba a betegség kiváltójaként. Ezeket az élelmiszereket laborban vizsgálták. Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy megvan az eredmény, és nem a kolbász a bűnös.

A vizsgálat eredményével kapcsolatban várjuk az illetékes hatóság, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal válaszát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!