Közélet

2014.08.13. 14:39

Orvosi ügyeletek: váltás több településen

Az Orosházi Kistérségi Társulás szerdán azonnali hatállyal felmondta az orvosi ügyelet ellátását eddig végző Sani-Med Trans Kft.-vel a szerződést. Zalai Mihály, a társulási tanács elnöke elmondta, kedden este órákig nem volt orvos Orosházán és Tótkomlóson, ami megengedhetetlen. Más településeken is úgy döntöttek, új megoldást keresnek az ellátásra.

Csete Ilona

Stethoscope and EKG

Fotó: Getty Images/iStockphoto

„Az orvosi ügyeletet ellátó cég többórás késéssel kezdte meg ma az ügyeleti ellátást. Mivel az elmúlt napokban a cég többszöri felszólítása, a  zakigazgatási szervek bevonása sem volt elegendő a probléma megoldására, holnapra rendkívüli kistérségi tanácsülést hívtam össze” – Zalai Mihály rosházi alpolgármesternek a közösségi oldalán tett bejegyzése már kedd este sugallta, valami történni fog, hogy a betegellátás zavartalansága biztosított legyen.

A Sani-Med Trans Kft. az orosházi térségben (10 településen) hét éve látja el az orvosi ügyeletet. A településvezetők felé a lakosság sokszor jelezte elégedetlenségét.

– A keddi napon tetőzött a baj. Komoly késés volt az ügyeleti ellátásban, felszólításra volt hajlandó a cégvezető biztosítani azt – nyilatkozta Zalai Mihály a sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, a betegek érdekében azonnali hatállyal felmondta a kistérség a szerződést a céggel. – Komoly előkészítés után a kistérség már szerda délután maga biztosítja az ellátás zavartalanságát Orosházán és Tótkomlóson. Abban bízunk, hogy ez megnyugtatja a betegeket, az orvostársadalmat is.

Mint azt korábban megírtuk, felmondta az orvosi ügyeletre vonatkozó szerződést a Sani-Med Trans Kft.-vel a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás még a tavasszal. Az ellátásra második alkalommal is közbeszerzési eljárást írtak ki, de nem született döntés a közelmúltban. Az ellátás zavartalan a kistérségben a megbízott cég jóvoltából. Harmadjára is kiírják a közbeszerzést.

A témával kapcsolatban bővebb részleteket a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számában olvashat. A Hírlapra itt fizethet elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!