Közélet

2014.05.12. 16:31

Simon: Az ÁNTSZ nem végzett idén vizsgálatot Szanazugnál

Doboz polgármestere hétfőn reagált arra a hírre, hogy a hivatal múlt héten kifogásolt fürdőhelyek közé sorolta a Kettős-Körös mentén a Szanazugban, a dobozi és a gyulai oldalon található strandokat.

BEOL

Doboz Nagyközség Önkormányzata tudomása alapján idén a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szolgáltatási Szerve vízminőségi vizsgálatot nem végzett Szanazugnál — reagált arra a hírre Simon István Tamás, a település polgármestere, amely szerint Szanazugnál kifogásolható a víz minősége.

Az önkormányzat információi szerint a 2013-as évben a fürdőszezonban elvégzett többszöri mintavételek közül egy alkalommal a vizsgálati eredmény nem felelt meg az egészségügyi határértékeknek. Az előírásoknak megfelelően elvégzett megismételt vizsgálat eredménye minden egészségügyi határértéknek megfelelt. A polgármester hangsúlyozta, 2014-ben is a jogszabályokban előírt szigorú ellenőrzési rendszer szerint, a hatóságok felügyelete alatt fog üzemelni a szanazugi szabadstrand, remélhetőleg minden fürdőző, kikapcsolódni vágyó örömére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!