Közélet

2012.08.07. 18:19

Szarvason járt Izrael nagykövete

Címkék#szarvas

Szarvasra látogatott kedden Ilan Mor. Izrael állam magyarországi nagykövete nagyjából egy hónap alatt immár második alkalommal érkezett a megyébe, nemrég ugyanis Békéscsabán járt.

Cs. I.

Babák Mihály szarvasi polgármester úgy vélte, a diplomata stratégiai megyének tekinti Békést. Találkozásukkor mindketten azt hangsúlyozták, az üzlet nem barátság, ám egy virágzó, tartalmas együttműködés érdekében meg kell ismerni a másik felet.

- Ez a találkozás ezt is szolgálta, miközben komolyan érdeklődött városunk iránt - nyilatkozta lapunknak Babák Mihály. - Az agráriumból élünk, a feldolgozó iparunkra méltán lehetünk büszkék. Ennek hallatán a nagykövet is hangot adott álláspontjának, miszerint gazdasági téren kell a kapcsolatainkat elmélyíteni.

Számíthatunk újabb látogatásra, mert meghívtam a szarvasi szilvanapokra és ajánlottam figyelmébe a vízi színpadunk előadásait is.
A nagykövet kedd délutáni programjának része volt a Lauder-Joint ifjúsági tábor meglátogatása is. A tábor 1990 óta működik Szarvason, magyar és külföldi zsidó gyermekeket látnak vendégül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!