Közélet

2014.01.31. 18:44

Változások a gyulai és a dobozi ügyeleti rendszerben

Február 1-jétől, vagyis szombattól az Egészségügyi Alapellátási Intézményen keresztül biztosítják a Gyula és Doboz településeket érintő gyermek és felnőtt központi ügyeleti ellátást.

P. G.

 Előbbi helye a gyulai gyermekkórház — jelentette be a témával kapcsolatos péntek délutáni sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. Már korábban is sokan a gyermekkórházban vitték ügyeleti időben az ellátásra szoruló gyermekeket, holott az nem végzett járóbeteg-ellátást. Más problémák és panaszok is adódtak, s a mostani változásnak dr. Párducz László önkormányzati képviselő ezeket összesítő interpellációja adott komoly lendületet.

Azt a jelenlévő egészségügyi szakemberek, dr. Kovács József, a Pándy Kálmán főigazgató-főorvosa, országgyűlési képviselő, dr. Kövesdi József orvos igazgató, dr. Sipos Péter osztályvezető főorvos és dr. Párducz László egyaránt megerősítette, fontos, hogy a gyermekeket a kórházban lássák el, hiszen ott biztosítottak a legjobb feltételek, s ezzel egy több évtizedes probléma is megoldódik.

Alt Norbert alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a felnőttellátást a továbbiakban is az Egészségügyi Alapellátási Intézmény végzi, amelynek helye a Béke sugárút 39.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!