Kultúra

2012.02.02. 19:30

Tepertőfesztiválból Elektro-Ottlaka - a Szigettel konkurálna a LikeFest

Augusztus 15—20-a között, a tepertőfesztivál hagyományaira építve rendezik meg a LikeFest Pusztaottlakát - jelentették be csütörtökön.

K. E.

A sajtótájékoztatót disznóvágás előzte meg, valamint pálinkafőző verseny, mely a település polgármestere és Ganxsta Zolee között zajlott. Simonka György körtéből, a rapper pedig szilvából készítette a pálinkát.
A sajtótájékoztatót skótdudás produkció nyitotta meg. Később fény derült rá, hogy mi köze a skótszoknyának és a kecskedudának Pusztaottlakához. Ezután a helyi kisbíró dobolta ki az összejövetel okát. Krisztován Anna, a LikeFest fesztiváligazgatója mutatta be a rendezvényt.

— A Likefest programjai önmagukban is megállnák a helyüket egy-egy rendezvényként. Lesz benne minden, zene, sport, szépségverseny, Guinness-rekord, gyerekprogramok, gasztronómia, s mindez a már népszerű tepertőfesztiválra építve.

Két-három éven belül szeretnék, ha a rendezvény (melyet a vidék legnagyobb fesztiváljaként pozicionáltak) a Sziget fesztivál méreteivel konkurálna, s Békés megye turisztikai kínálatát színesítené. Idén is lesz Guinness-rekord kísérlet. A Békés Megyei Olimpiai Team 72 órás tepertősütést tervez.

Az alakjukat féltőket gasztronómiai reformszigettel várják. A LikeFest ad otthont a Miss Alpok-Adria Szépségverseny megyei döntőjének. Magyarországon először rendezik meg a Skót Felföldi Játékok Világbajnokságát (így kerül Ottlakára a skótszoknya), ahol a világ legerősebb emberei mérkőznek meg. Lesz gyermeksziget, a vadaspark addigra új lakókkal, fedett állatsimogatóval bővül. Az autókrossz-rajongók sem maradnak program nélkül.

Simonka György polgármester, országgyűlési képviselő arról beszélt, három színpadon a hazai zenei élet színe-java lép fel: lesz pop, rock és nóta. Idén először rendezik meg az Electro-Ottlakát, mellyel az elektronikus zene kedvelőit célozzák meg. Az öt nap alatt kétszázezer látogatóra számítanak. A rendezvény házigazdája Ganxsta Zolee.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!