Sport

2015.05.15. 10:11

Szombaton este villanyfényes NB II-es délalföldi rangadó

A labdarúgó NB II-ben szombaton 19 órakor a harmadik helyezett Békéscsaba 1912 Előre együttese a bajnoki mérkőzéseit Gyulán játszó Szeged 2011 csapatát fogadja villanyfényes találkozón a Kórház utcai stadionban.

BEOL

Zoran Szpisljak, a békéscsabaiak vezetőedzője így fogalmazott az esélyekről: — Most is egy olyan csapat látogat hozzánk, amely felszabadultan játszhat, mivel számára már nincs tétje az összecsapásnak. Mi továbbra is a stabil védekezésből indított támadójátékra alapozunk. Jól ismerjük a vendégeket, hiszen többször játszottunk velük, így ennek ismeretében dolgoztuk ki a taktikát. Hazai pályán szurkolóink támogatása mellett győzelemre törünk, hiszen csak így érhetjük el céljainkat.   

A Békéscsaba tervezett csapata: Mursits — Koszó, Balog Zs., Fehér Zs., Bényei — Berki, Spitzmüller, Borbély, Király — Birtalan, Szilágyi P. A kispadon: Póser (kapus), Bagi, Juhász Gy., Balázs, Viczián, Vólent és Prasler foglalnak helyet.

A lila-fehéreknél Kertész sérüléssel bajlódik.

A Szeged a 27 forduló során 38 pontot szerzett, és ezzel a tabella 7. helyén áll. A vendégek 11 győzelem és 11 vereség mellett, 5 döntetlent értek el. A két csapat egymás elleni eredményeit vizsgálva megállípítható, hogy  2011 óta egyszer sem kapott ki az Előre a Szegedtől. Négyszer nyertek a lila-fehérek, kétszer idegenben. Korábban három döntetlen született. Az őszi idényben 2014. november 8-án, Gyulán 3-0-ra győzött a Békéscsaba.

A mérkőzést Botló Béla vezeti, segítői Kovács II. Gábor és Iványi István lesznek.   

A találkozóról a BEOL.hu hírportálon élőben közvetítünk, tartson velünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!