Hírek

2011.03.29. 11:47

Annyi embert akart megölni, amennyit csak tud

A vád szerint a joghallgató vérengzésre készült, huszonkét társát akarta megölni. Kedden kezdetét vette S. Ábel pere a Fővárosi Bíróságon.

MTI

A rendőrség 2010 februárjában tartóztatta S. Ábelt, aki az ügyészség szerint 22 ember megölését tervelte ki. A vádirat alapján S. Ábelben először 2008 tavaszán, a finnországi, németországi és egyesült államokbeli iskolai mészárlásokról szóló hírek hatására merült fel, hogy lőfegyvert szerez, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) annyi diákot öl meg, amennyit csak tud, majd saját életének is véget vet.



Az iratok tanúsága szerint a hallgató részletesen kitervelte a vérengzést és hozzáfogott a megvalósításához is. A tervezés során az is felvetődött benne, hogy nem az egyetemen, hanem valamelyik nagy bevásárlóközpontban öl meg embereket. A fiatalt 2010 februárjában fogta el rendőrség, miután csoporttársai a vele folytatott telefonbeszélgetés és blogbejegyzéseinek elolvasása után bejelentést tettek. A keddi tárgyalási napon a vádirat ismertetése után a vádlott mellett több tanút hallgatnak meg.

S. Ábel az ügyészség közleménye szerint "kiemelkedő intellektuális képességekkel rendelkezik", "személyisége gyerekkorától kezdődően, különféle körülmények miatt fokozódó mértékben torzult". Kezdetben a családja körében mutatkozott meg agresszivitása, amely "a külvilág felé fokozatosan terjedt ki".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!