Ország-világ

2020.09.04. 18:25

Eldőlt: Messi mégis marad Barcelonában

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi még egy szezont marad az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi gestures during the Spanish league football match between FC Barcelona and Girona FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 23, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

A 33 éves argentin világsztár – aki másfél hete jelentette be távozási szándékát – a goal.com szaklapnak azt nyilatkozta pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot.

A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, sajtóértesülések szerint a kivásárlási ár 700 millió euró.

„Nem voltam boldog, és el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték meg nekem, és azért maradok a klubnál, hogy ne kerüljek jogi vitába”

- fogalmazott a weboldalnak Messi. Hozzátette: katasztrófa a Josep Maria Bartomeu által vezetett klub irányítása.

A sajtó azóta foglalkozott a játékmester távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes német Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman kinevezésekor azt mondta: igényt tart az argentin szupersztárra, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon szerették volna meggyőzni a maradásról.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz.

Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, hogy jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában