Kajak

2024.08.06. 17:31

Ez tényleg a valóság? Tótka Sándor szülei fiukról

Egy alföldi kisvárosból, Gyomaendrődről éri el egymás után sikerereit Tótka Sándor, szüleinek elmondása szerint fiuk tehetsége már gyerekkorábban egyértelművé vált.

Beol.hu

Mint a hirado.hu írta, Tótka Sándor olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kajakozó is versenyez az idei olimpián. Szülei, ha tehetik, minden versenyén ott vannak. 

TÓTKA Sándor, kajak, olimpia
Tótka Sándor legnagyobb sikerét 2021-ben Tokióban érte el, ahol aranyérmes lett a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyén. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Mint a szülei elmondták, Tótka mindenben kipróbálta magát, s végül a kajaknál kötött ki, már első versenyein kimagasló eredményeket ért el. Szülei sem bánták, hogy ezt választotta. Egy vizsgálatra küldték el, ahol azt mondták: „Tótka apuka, a gyermeke most jelen pillanatban egy felnőtt férfi erejével bír, minden tehetsége megvan ahhoz, hogy élsportoló legyen.”

Többször megfordult a szülők fejében, hogy egy alföldi kisvárosból hogy lehet ezt elérni, ez most éppen álom vagy valóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!