Oroszország készenlétben – frissül

978. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél a Brazíliát, Oroszországot, Dél-Afrikát, Indiát, Kínát, Egyiptomot, Iránt, Etiópiát és az Egyesült Arab Emírségeket tömörítő BRICS-csoport háromnapos csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatón Kazanyban 2024. október 24-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Makszim Sipenkov

Cikkünk frissül!

Ezeket az országokat utálják az ukránok

Oroszország (94%), Irán (85%), Belarusz (84%) – erről a három országról vannak a legrosszabb véleménnyel az ukránok a Razumokv Intézet legfrissebb felmérése szerint. A közvélemény-kutatást azokon a területeken végezték, amelyek ukrán ellenőrzés alatt állnak, és nincsenek harci cselekények – írja a Magyar Nemzet.

A listán hatodik Magyarország: a megkérdezett ukránok 59,5 százaléka nyilatkozott negatívan hazánkról.

Részletesebben: 6,2 százalék pozitívan, 21,8 százalék többnyire pozitívan, 30,2 százalék negatívan, 29,3 százalék többnyire negatívan ítélte meg Magyarországot, míg 12,6 százalék diplomatikusan annyit mondott, nehéz megítélni.

A rossz vélemény alighanem a magyar kormány békepárti álláspontjának, a kárpátaljai magyar kisebbség miatt elmérgesedett viszonynak köszönhető.

További részletekért kattintson.

Oroszország készenlétben

Vlagyimir Putyin elnök vasárnap kijelentette, hogy az orosz védelmi minisztérium éppen azon dolgozik, hogy felkészüljön arra az esetre, ha az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei nagy hatótávolságú rakétákkal segítik Ukrajnát. Putyin úgy véli, Ukrajna ezt egy esetleges Oroszország elleni csapásra használná fel – számolt be hétfő hajnalban a The Guardian, írja az Origo.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 6131-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 6935-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A beléptetettek közül a rendőrség 28 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében – áll a közleményben.

Ez történt vasárnap:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában