Hirdetés

2023.11.08. 13:06

Gépkezelői és gépbeállítói álláslehetőségek Debrecenben

A gépbeállítók és a gépkezelők kulcsfontosságú szerepet játszanak a gépek optimális beállításában és a gyártási folyamatok működtetésében. Ezek a pozíciók természetesen Debrecenben is elérhetőek lehetnek, ideális elhelyezkedési lehetőséget kínálva azoknak, akik tevékenységükkel hozzájárulnának a város ipari termeléséhez és fejlődéséhez. Mutatjuk a két pozíció legfőbb jellemzőit, fontosabb különbségeit!

PR cikk

Forrás: DebrecenAllas.hu

A gépbeállítók feladatai

A gépbeállítók alapvető feladata a gyártás során használt gépek és berendezések beállítása, előkészítése és karbantartása. Ők állítják be a gépek működési paramétereit a technikai és a termelési szempontoknak megfelelően. Tevékeny részt vállalnak továbbá a gépek javításában és felmerülő hibáik elhárításában, valamint a megelőző karbantartási munkák elvégzésében. Utóbbi alatt értjük többek között az olajozást, tisztítást, alkatrészcseréket és az egyéb megelőző intézkedéseket.

Munkájukról minden esetben dokumentációkat vezetnek, belefoglalva többek között a felmerülő problémákat, illetve az elvégzett javításokat. Értelemszerűen ahhoz, hogy ezen hibákról értesüljenek, folyamatos kapcsolatban kell állniuk az üzemvezetőkkel, mérnökökkel és más szakemberekkel, vagyis a kommunikáció egy meglehetősen fontos részét képezi a feladatkörüknek.

A gépkezelők feladatai

A gépkezelők mindennapi tevékenységei a gépek és berendezések napi működtetése köré szerveződnek. Feladatuk, hogy a gyártási és termelési folyamatok során az előírásoknak megfelelően, a biztonsági szempontokat betartva, a kockázatokat minimalizálva használják a rájuk bízott gépeket.

Nincsennek kiterjedt felelősségeik a gépek beállítására vagy karbantartására vonatkozóan, bár egyszerű hibaelhárításokat, illetve kisebb karbantartási munkákat elvégezhetnek. Elsősorban tehát a gépek napi biztonságos működtetésére kell odafigyelniük, a mélyebb technikai részletekben való elmerülés nélkül. Ezenkívül persze a dokumentáció itt is megjelenik, mint fontos feladat, többek között a termelési adatokra vagy a legyártott hibás termékekre vonatkozóan.

Elhelyezkedés Debrecenben gépbeállítóként, gépkezelőként

A debreceni álláslehetőségeket böngészve gépbeállítói és gépkezelői pozíciókra vonatkozó hirdetésekkel egyaránt gyakran lehet találkozni. A város egyik állásportálja, a DebrecenAllas.hu felületén például a napokban egy műanyagipari cég hirdetett gépbeállítói munkakört, fizikai, segéd és betanított álláskategóriában: https://debrecenallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka. Ez esetben a munkavégzés során elsősorban műanyag flakonfúvó- és fröccsöntőgépek beállítását, hibaelhárítását és karbantartását kell elvégezni. Ezenkívül szintén a közelmúltban egy gumiipari gépkezelői állás is megjelent a portál felületén, ahol a fő feladatot az alapanyagok előkészítése és a gumiipari gépek segítségével való gyártási feladatok ellátása jelenti.

Az elvárások tekintetében a gépkezelői állások jellemzően alacsonyabb követelményeket támasztanak a pályázók felé, mint a gépbeállítói munkakörök. Előbbiek ugyanis gyakran már alapfokú végzettség birtokában is betölthetőek, míg utóbbiakhoz jellemzően középfokú műszaki végzettség és olykor tapasztalat is szükséges. Bizonyos személyes tulajdonságok ezzel együtt mindkét esetben nagy jelentőséggel bírnak, beleértve többek között a pontosságot, a rugalmasságot, illetve a precizitást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában