Hirdetés

2 órája

Tovább korszerűsítették a gyulai iskolákat – Több intézményben valósultak meg várt beruházások a közelmúltban

Az elmúlt időszakban is tovább folytatódott a helyi iskolák összefogással történő fejlesztése Gyulán. Több beruházás is megvalósult, amelyek mindegyike azt szolgálja, hogy komfortosabb körülmények teremtsenek a diákok és a pedagógusok számára.

PR cikk
Az Implom József Általános Iskolában felavatták a megújult műfüves pályát.

Dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere számolt be arról, hogy egyre erősebb közösségi összefogás segíti a Bay Zoltán Általános Iskolát, amelynek eredményeként újabb fejlesztést adtak át a közelmúltban az intézményben. Miután a Gyulai Tankerületi Központ tavaly 63 millió forint összegű felújítást valósított meg az intézményben, a szülői munkaközösség (SZMK) új játszóelemek beszerzését is kezdeményezte. A polgármester Kónya István alpolgármesterrel és Szabó Károly önkormányzati képviselővel az SZMK mellé álltak. A szülők adományait az önkormányzat 800 ezer forinttal egészítette ki.

Szintén a közelmúltban tartották meg a Dürer Mozgástér avatóját a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában, a Magyar Diáksport Napján. A Magyar Diáksport Szövetség támogatásával megvalósult projekt keretében színes kosárlabdapályát, sakktáblát és ugróiskolát festettek fel az udvarra, mely a Gyulai Tankerületi Központ hozzájárulásának köszönhetően gumitégla játékokkal is bővült, s ezzel Mozgástérré vált.

Szintén sportfejlesztés valósult meg az Implom József Általános Iskolában, ahol megújult műfüves pályát avattak. A műfüves pálya felújítása több szervezet és a szülök összefogásával valósult meg. Az előzményekről: másfél éve pályáztak az Id. Christián László Városi Sporttelepen található nagy műfüves pálya felújítására. Az összesen 175 millió forintos beruházás megvalósulásához az önkormányzat 10 százalékos saját forrást biztosított. A rekonstrukció során felszedték a korábbi műfüvet a granulátumokkal együtt. Ezután kezdődött meg az együtt gondolkodás Kónya István alpolgármesterrel, az önkormányzattal, Kertes Istvánnal, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetőjével és Teleki-Szávai Krisztinával, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatójával, hogy melyik iskola tudná hasznosítani a használt, de nagyon jó állapotú műfüvet.

A Bay Zoltán Általános Iskolában játszóelemeket szereztek be.

Kónya István hangsúlyozta, a körzet önkormányzati képviselőjeként különösen fontosnak tartotta, hogy az Implom iskola 40-szer 20 méteres műfüves pályáját megújítsák, mert arra nagyon ráfért a rekonstrukció.

Komoly összefogás alakult ki. A szülők, a szülői munkaközösség kiemelt szerepet vállaltak a kivitelezésben, ahogy a Gyulasport munkatársai is segítettek. Ennek eredményeként, használt, de sokkal jobb minőségű, műfüves pályát használhatnak a tanulók. Egy ilyen, 40-szer 20 méteres pályát érintő fejlesztés nagyságrendileg 30 millió forintba kerülne, de ebben az esetben sikerült minimális összegből megoldani a beruházást.

Nemrég felavatták a három részből álló Mosoly-sziget – intézményi játszóteret a gyulai Pánczél Imre EGYMI-ben. A Mosoly-sziget játszótér biztosítja a megfelelő mozgási és készségfejlesztési lehetőségeket az óvodás és iskolás gyermekek számára.

A fejlesztésnek köszönhetően valódi kis mesebirodalom jött létre, ami megfelel a mai kor követelményeinek is. A beruházás a Gyulai Tankerületi Központ 16 millió forintos, a gyulai önkormányzat által biztosított 300 ezer forintos támogatás és az intézmény jótékonysági programjának 350 ezer forintos bevételéből készült el. Még tavasszal kezdődtek meg a két iskolaudvaron és az óvodaudvaron a tereprendezési munkálatok, valamint a játszóeszközök esési tereinek kialakítási munkálatai. A meglévő kültéri játékok közül többet felújítottak, szabványosítottak, és 10 új eszközzel is gyarapodott a játéktér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában