Jegyzet

2024.08.22. 07:09

Forróságban nyafogók

Csete Ilona

Szerintem 2024 a meteorológiai előrejelzések éve lesz. És a közbeszéd fókuszában is ez dominál. Unom is, miközben éppen izzadok. Melegem van. Naná, hogy igyekszem korán bevásárolni, dolgozni, ügyeket intézni, majd bekuckózni az alaposan leárnyékolt, hűs lakásba. Miután hazatérek, iparkodok, hogy eljuttathassam az olvasókhoz a tudósításomat például az útépítők aszfaltozósan, tikkasztóan nehéz munkájáról. Az üveggyárban, a gyártósor mellett nem voltam mostanában, ahogy a pékségek kemencéi mellett se. Pedig ha valakiktől jogos lenne a nyári nyafogás, akkor bizony ők azok. Minden tiszteletem!

A hétvégén egy népszerű lángosozónál vártunk a sorunkra. Hű, meg ó, meg aztamindenit állapotban igyekeztünk a tűző napon eljutni a rendelésünk kézbevételéig. Amikor fokhagymával és tejföllel kente a híresen finom ebédünket a sütödében kipirult arccal a hölgy, megkérdeztük, mennyi a Celsius odabenn. Kiderült, 50 fok feletti. De most ennek van itt az ideje, majd télen nem lesz melegünk – kommentálta a helyzetet és mi már mehettünk is az árnyékba. Ő maradt. Dolgozott tovább.

No, én sem vagyok hajlandó türelmes hallgatóként olyanokkal beszélgetni, akik a nyári kánikulát aktuális témaként rángatják elő hűvös szobájukban. Ugyanezek az emberek télen meg a hideg, a metsző szél, a nyirkosság, a korai sötétedés miatt bosszankodnak. Érdekel viszont minden praktika, ami a megváltozott időjárási körülmények mellett is az életemet komfortosabbá teszi. Igyekszem alkalmazkodni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!