Járvány

2020.03.13. 17:51

Most ez nagyon megy a TikTokon

Hetente, ha nem naponta találnak ki új technikákat, amivel követőket és nézettséget lehet szerezni. Nem feltétlen a legjobb ízléssel.

Forrás: Shutterstock

Mivel a TikTok igazán menő a huszonöt alattiak világában, egyre több fiatal akar nézettséget szerezni a platformon. És mi mással lehetne nagyobb figyelmet kelteni sokuknak egy globális alkalmazásban, mint ha

közzéteszik, hogy koronavírussal fertőzöttek – ha azok, ha nem, egyre megy.

A Daily Beast már január végén beszámolt arról, hogy egy vicces kedvű kanadai felhasználó azt füllentette a TikTokon, hogy a barátjának koronavírusa van, így

800 ezernél több lájkot és több mint négy millió megtekintést szerzett a pár másodperces videóval.

A #coronavírus hashtag lenyűgöző négymilliárd megtekintést ért el az alkalmazásban, és a 100 legjobb videó között számtalan tartalmaz téves diagnózist vagy tizenévesek karanténjáról szóló beszámolót.

@b.jaxk04HELP ##fyp ##foryou ##foryoupage ##coronavirus ##corona♬ original sound – oobviously.tk

Bár azt állítják, hogy két hétig karanténban kell lenniük, nem bírják ki, hogy pár napon belül ne posztoljanak videót magukról. Mikor hazugsággal vádolják őket a hozzászólók, akkor azt mondják, csak vicc volt.

A @lorch333333 nevezetű felhasználó kétmillió megtekintést szerzett a TikTokon azzal, hogy elmagyarázta, miként csapta be Instagram követőit

azzal, hogy közölte, koronavírusos. Mások a TikTokot trollkodásra használják a témában, hogy megírhassák, melyik poszt miért hamis.

Noha a koronavírusos posztok túlnyomó többsége szimpla hazugság, akadnak köztük megalapozottak is, mint például @syduniverse felhasználó videói.

Szerencsére a hivatalos hírforrások, például az Egészségügyi Világszervezet és a Vöröskereszt bejelentései is jól terjednek. Sokan pedig elkezdtek mémeket gyártani, amelyek például tájékoztatják a felhasználókat a megfelelő kézmosási gyakorlatról.

Annyi bizonyos, hogy a hardcore tiktokolók továbbra is ki fogják aknázni a lehetőséget, s követőket gyűjtenek a koronavírusos hírekre éhes közönségüknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!