EURO-2024

2024.06.30. 11:57

Felültették a svájciak az olaszokat

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A nyolcaddöntő szombati két találkozójáról Szenti Zoltán, a Békéscsaba 1912 Előre egykori kiváló labdarúgója, utánpótlás edző mondta el meglátásait.

Gajdács Pál

Szenti Zoltán

Svájc–Olaszország

Csak annak meglepetés a végeredmény, aki nem látta a mérkőzést. A svájciak a meccs előtt azt mondták, hogy húsz százalék esélyük van a továbbjutásra. Ennek az olaszok szépen „felültek”, mert nagyon kényelmesre vették az első félidőt. Le a kalappal a helvétek előtt, mert így letámadni – ami fantasztikus fizikai képességeket jelez –egy olasz válogatottat nagy merészség, ráadásul hiba nélkül tették ezt. A második félidő elején született gyors második svájci gól megzavarta az olaszokat, akik láthatólag nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel. A játékuk egyébként már a csoportmérkőzéseken is döcögött. A jól felkészített svájci csapatot jó képességű labdarúgók alkotják, ráadásul csapatként működtek együtt. Amúgy érdekes lenne egy angol–svájci negyeddöntő… Kicsit talán más szemmel nézünk a magyar csapat csoportjában Svájctól elszenvedett vereségére, de akkor olyan nagy egyéni hibákat követtünk el, amit egy ilyen szintű válogatott ellen egyszerűen nem lehet. 

Németország–Dánia

Nagyon jól kezdett a házigazda német válogatott, az első húsz perc után dűlőre is vihették volna a dolgot. Ekkortól azonban a dánok magukra találtak, kiegyenlítettebbé tették a mérkőzést, ám ekkor jött a vihar, s emiatt fél órára félbeszakadt a mérkőzés. A szünet után ismét a németek kapták el kapták el a fonalat és a góljuk után a dánoknak kellett támadni, de így több szabad terület nyílt a gyors német támadók előtt, akik ismét betaláltak és ezzel meg is nyerték a mérkőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában