Az Év Üzletembere díjátadó

2 órája

Varga Mihály: bizalom és együttműködés nélkül nincs gazdasági eredmény

Bizalom és együttműködés nélkül nincs gazdasági eredmény – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter szerda este az EY Az Év Üzletembere díjátadó gálaestjén, a Vigadóban.

MW

Az Év Üzletembere díjjal, valamint a fődíjjal kitüntetett Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója (b2) Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója (j2) és Lévai Bálint, a BioTechUSA cégcsoport vezérigazgatója, a zsűri elnöke (j) társaságában az EY Az Év Üzletembere díjátadó gálaestjén a Pesti Vigadóban

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Hozzátette, a bizalom és együttműködés tette lehetővé, hogy Magyarország 2010 óta folyóértéken megháromszorozta, reálértéken 42 százalékkal növelte a gazdaság teljesítményét, 1 millió új munkahelyet hozott létre, több mint 50 százalékkal növelte a reálbéreket.

Kitért arra, hogy most 

a nemzetközi környezet nem túl kedvező. Ennek ellenére a magyar gazdaság növekedési pályára állt, az idén 1-1,5 százalék környékén lehet a gazdaság bővülése, jövőre pedig az Európai Bizottság szerint is 3-3,5 százalékos növekedéssel a magyar gazdaság dobogós helyen lehet.

Vékási Tamás, az EY Magyarország vezérigazgatója a díjátadón kiemelte, a díj lehetőséget ad arra, hogy középpontba helyezzék a vállalkozások sikereit és vállalkozói közösséget építsenek.

A EY nemzetközi programja olyan üzletembereket ismer el, akik nem csak saját sikereikért dolgoznak, hanem formálják a jövő gazdaságát és társadalmát is. Példájuk a biztosíték arra, hogy kockázatvállalással, kitartással és folyamatos innovációval bármi elérhető – tette hozzá a vezérigazgató.

Az idén az EY Az Év Üzletembere díjat és a fődíjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank társalapítója és elnök-vezérigazgatója kapta, aki Magyarországot képviseli majd a verseny globális döntőjében, a World Entrepreneur of the Year rendezvényen Monacóban 2025-ben.

HEGEDÜS Éva
Az Év Üzletembere díjjal, valamint a fődíjjal kitüntetett Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója
Fotó: Lakatos Péter / Forrás:  MTI

Az EY Az Év Üzletembere díjat nyert Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. irányítója, és Szabó Miklós, a Tranzit Csoport alapító-tulajdonosa, aki az EY Példakép különdíjat is kiérdemelte.

Az EY Női Vállalkozói Kiválóság különdíját Prohászka Andrea, a Tutti Kft. ügyvezetője vette át.

A Demján Sándor emlékére létrehozott EY Vállalkozói Szellemiségért különdíjat Fülöp Gábor és Fülöp Gáborné, az Agrosprint Zrt. alapítói kapták.

Az EY Fenntarthatóságért különdíjat Kovács Károly, a Pureco Ltd. alapítója és ügyvezetője nyerte el.

Az EY Innovátor különdíjat Szabóné Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetőjének ítélte a zsűri a vállalat élén végzett úttörő munkájáért és az állategészségügyben végrehajtott újító megoldásaiért.

BALOGH Ádám; FÜLÖP Gábor; HEGEDÜS Éva; SZABÓ Miklós; ÁCS Károly
Az Év Üzletembere fődíjjal kitüntetett Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója (j4) valamint Év Üzletembere díjasok és különdíjasok Fülöp Gábor és Fülöp Gáborné, az Agrosprint Zrt. ügyvezetői (b-b2), Szabóné dr. Benyeda Zsófia, a Prophyl Kft. ügyvezetője (b3) Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. ügyvezetője (b4), Szabó Miklós, a Tranzit Csoport tulajdonosa (j3) Prohászka Andrea, a TUTTI Élelmiszeripari Kft. ügyvezetője (j2) és Kovács Károly, a Pureco Kft. alapítója (j) az EY Az Év Üzletembere díjátadó gálaestjén
Fotó: Lakatos Péter / Forrás:  MTI

Az EY Az Év Üzletembere díj Magyarországon már két évtizede ismeri el azokat a kiemelkedő teljesítményt felmutató vezetőket, akik választ adnak a gazdasági kihívásokra, és innovatív megoldásaikkal az üzleti eredmények mellett aktívak a társadalmi felelősségvállalás területén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában