Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 16.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 16-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kerékpáros versenyt hirdettek Békéscsabán pár hete, az autómentes nap keretében. Az Én és a biciklim játék eredményeit pedig kedden a Szent István téren ismertette Varga Tamás alpolgármester. Emellett bejelentette, hogy október 25-én, pénteken egy nagyszabású, szintén a kerékpárosokat megcélzó rendezvényt szerveznek a rendőrséggel közösen, Láthatóan Békéscsabán címmel.

Ismét Police Medic képzést tartottak a rendőröknek Békéscsabán – ismertették a rendőrségen. Az immár több mint tíz éve zajló képzésnek és az ott elsajátított információknak, tanultaknak köszönhetően az elmúlt években többször előfordult, hogy rendőr életet mentett.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 3 hónap időtartamú, 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre és a „B” kategóriába tartozó járművek vezetésétől 6 hónapi eltiltásra ítélt előkészítő ülésén a Szeghalmi Járásbíróság egy 51 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfit. A férfi tolatva okozott halálos balesetet.

A jövőben is a csabaiak szolgálatában állnak, ami azt jelenti, hogy igyekeznek javítani az életkörülményeket, valamint bővíteni az elindított programokat – jelentették be a Hajrá Békéscsaba-frakció tagjai a békéscsabai városi közgyűlés alakuló ülését követően, a szerdán a főtéren tartott sajtótájékoztatón. Kiemelték: a legnagyobb, héttagú frakcióval a Hajrá Békéscsaba rendelkezik a grémiumban.

A Magyar Honvédség évente három alkalommal szervez országos hadisír-karbantartási programot, ennek keretében kedden délelőtt Békéscsabán, a Tabáni evangélikus temetőben végeztek munkálatokat a halottak napjára való felkészülés jegyében. Békéscsabán már hosszú évek óta aktívan részt vesznek az országos hadisír-karbantartási programban.

Az elmúlt időszakban, a palackvisszaváltás kapcsán is felmerült hulladékkal kapcsolatos kérdések kapcsán tett közzé tájékoztatást a rendőrség. Mint azt közleményében a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosította, céljuk nem a büntetés, hanem a társadalmi normák és a békés együttélés biztosítása. A visszaváltható palackok, a hulladék összegyűjtését gyakran erős ellentmondások övezik.

Eredményre vezettek az egyeztetések, így, bár nem szerepelt az ürítési naptárban, lesz őszi lomtalanítás Békéscsabán – jelentette be Szarvas Péter polgármester és Holopné dr. Sztrein Beáta, a Tappe Kft. cégvezetője szerdán sajtótájékoztatón. A megszokottaknak megfelelően két ütemben, két szombaton, november 9-én és 16-án várható tehát őszi lomtalanítás Békéscsabán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában