Tervezés

2024.08.30. 09:10

Az M44-esről egyeztettek Méhkeréken

Méhkerék és Újszalonta polgármesterével közösen egyeztettek a tervezőkkel és a megrendelőkkel azzal kapcsolatban, hogy az M44-est továbbépítik Békéscsabától a magyar-román határig – ismertette dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

Licska Balázs

A politikus a Facebook-oldalán arról írt, hogy a minap Méhkeréken tartott megbeszélésen elsősorban a határmetszési ponttól a méhkeréki különszintű csomópontig tartó szakaszról esett szó. Hozzátette: természetesen a Méhkerék és Békéscsaba közötti szakasz előkészítő munkálatai is tartanak ezzel párhuzamosan, valamint készülnek a környezeti hatástanulmányok és beszerzik a környezetvédelmi engedélyeket.

M44, Mékerék, gyorsforgalmi
Méhkeréken egyeztettek az M44-es továbbépítéséről, a Méhkerék és az országhatár közötti szakaszról. Fotó: Lehoczky Péter

Tát Margit, Méhkerék polgármestere a közösségi oldalán arról írt korábban, hogy a jelenlegi elképzelések szerint az M44-es Békéscsaba és országhatár közötti szakaszából először a magyar-román határátkelőhely és a Méhkerék közötti rész épül majd meg. A minap pedig Sarkadon ülésezett a képviselő-testület, és ekkor Sarkad polgármestere, dr. Mokán István ugyancsak erről beszélt, hozzátéve, hogy az M44-es órási lehetőséget jelent a térség számára.

A tervezett útvonal. Forrás: dr. Kovács József Facebook oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!