Beol podcast

Tegnap, 11:44

Segít a pályaválasztásban az iparkamara – podcasttal

A továbbtanulás tekintetében minden fontos időpontot, információt tartalmaz az a diáknaptár, amelyet a napokban vettek át az újkígyósi általános iskola nyolcadikos tanulói a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A minden végzős, pályaválasztás előtt álló tanulóhoz eljutó diáknaptárról, a továbbtanulásról, a pályaorientációról Mészárosné Szabó Annával, a kamara szakképzési osztályvezetőjével beszélgettünk.

Beol.hu

A továbbtanulás előtt álló diákoknak kiemelkedően fontos év az utolsó, hiszen már szeptembertől el kell gondolkodniuk azon, hogy hol tanulnak tovább, az ehhez szükséges legfontosabb határidőket tartalmazza a naptár.

Mészárosné Szabó Anna, pályaorientáció, szakképzés, diáknaptár, beol podcast
Mészárosné Szabó Anna

Mint Mészárosné Szabó Anna hangsúlyozta, a gyermek a képességeinek, az érdeklődésének megfelelő középfokú oktatási intézménybe jusson be, így csökkenthető azok száma, akiknek újra kell kezdeniük egy másik iskolát. A diáknaptár egy szimbólum ahhoz, hogy ha eddig ezzel a témával nem foglalkoztak, akkor kerüljön napirendre mind otthon, mind az iskolában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában