Beol podcast

2024.09.06. 10:07

Beindultak a zebrazsaruk: vendégünk Szombati Andrea rendőrségi sajtószóvivő

Stúdiónk vendége Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője volt. Beszélgetésünk apropóját az iskolakezdés adta. Mégpedig rendőrségi szempontból, hogy a diákok az egész vármegyében biztonságosan az adott intézménybe érjenek reggel, majd az oktatás, a napközi után délután ugyanúgy épségben hazatérjenek.

Nyemcsok László

Szombati Andrea rengeteg érdekes adatot sorolt fel a beszélgetésben, például, hogy hány Békés vármegyei településen mennyi zebrazsaru, iskolaőr és iskolarendőr teljesít szolgálatot. És ennél a kérdésnél pontosan tisztáztuk, hogy mik a zebrazsaruk, az iskolaőrök és az iskolarendőrök pontos feladatai, például, hogy a zebrazsaruk csak a rendőr engedélyezése léphetnek az útra, és irányíthatják a forgalmat.

zebrazsaru, Szombati Andrea, Beol podcast
Szombati Andrea volt a vendégünk.
Fotó:  Bencsik Ádám

Sajnos, egy halálos baleset is apropót adott a beszélgetéshez. Battonyán egy kombájnos gázolt halálra egy 17 éves diákot, aki az eddigi gyanú szerint kivilágítatlan biciklivel és sárga mellény használata nélkül kerékpározott. Szombati Andrea elmondta, immáron rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák, vagyis szükség van az éjszakai felszerelésekre a kerékpárokon, és a sárga mellényre akkor is, hagy valaki például gyalogosan megy az út szélén.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában