Újabb trükk

2024.09.05. 11:40

Álláskeresők, figyelem! – Most rájuk utaznak a csalók

Azt mondták az álláskeresőknek, hogy övék a munka, csak előtte részt kell venniük egy képzésen, amely persze fizetős. Az áldozatok utaltak, az állást hirdetők pedig felszívódtak. A csalók egyik újabb módszerére hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Licska Balázs

Két férfi is csalás áldozata lett a napokban, mindketten a Békéscsabai Rendőrkapitányságon tettek feljelentést azért, mert kicsalták a pénzüket. A történetük hasonló – ismertették a Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

álláskeresők, csalók, utalás
Miután elutalták a pénzt a férfiak, elérhetetlenné váltak számukra az állást meghirdetők
Forrás: Shutterstock

Mindketten egy dohánybolti álláshirdetésre jelentkeztek, elküldték az önéletrajzukat. A hirdetés feladójától e-mailben kaptak választ, miszerint megkapják a munkát, de előtte részt kell venniük egy terminálkezelői tanfolyamon. A tanfolyam önköltséges, 50 ezer forintot kell átutalni a megadott számlaszámra.  Mindkét férfi átutalta a pénzt, majd olyan üzenetet kaptak, amelyben benne volt, hogy mikor és hol lesz a tanfolyam. A megadott helyszínen és időpontban azonban senki sem fogadta őket, semmilyen oktatás nem volt, az újabb üzeneteikre pedig már nem kaptak választ.

Ne utaljanak ismeretlennek előre!

Legyen gyanús, ha egy álláshirdetés kapcsán pénzt kérnek a hirdetők! Ne utaljanak ismeretlennek előre! Mielőtt fizetnek, győződjenek meg arról, hogy létező személlyel, vállalkozással van dolguk, és valós munkalehetőségről van szó – hívták fel a figyelmet a rendőrségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában