Vádemelés

2 órája

Egy macsétával fenyegetőzött a sarkadi férfi

Az utcán egy bozótvágó késsel, egy macsétával fenyegetőzött, emiatt, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 38 éves sarkadi férfival szemben – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

Licska Balázs

A férfi május 8-án, késő este ittas állapotban Sarkadon, az egyik szomszédos háznál szóváltásba keveredett az ott lakó, a bekerített udvarukon tartózkodó házaspárral. Ezt követően hazament, és magához vett egy 60 centiméter hosszúságú, 45 centiméter pengehosszúságú – az élet kioltására is alkalmas – bozótvágó kést, majd azzal felfegyverkezve visszament a vita helyszínére.

bilincs, rendőrök, macséta, hadonászott, agresszív
Az intézkedéssel szemben ellenálló férfit a rendőrök megbilincselték. Illusztráció: Gettyimages

Macsétával a kezében megfenyegette a házaspárt, hogy megöli őket

Az utcáról, kezében a macsétával szidni kezdte a még mindig az udvarukban tartózkodó házaspárt, illetve hadonászott a bozótvágó késsel, és többször megfenyegette a házaspárt, hogy megöli őket. Közben a szerszámmal az utcán álló fa villanyoszlopra legalább háromszor rávágott, az oszlopon három, egyenként 6-8 centiméter hosszú, ferde irányú vágás keletkezett.

Közben kiértek a helyszínre a rendőrök, akik a még mindig fenyegetőző sarkadi férfit intézkedés alá vonták. A vádlott a második felszólításra a bozótvágó kést végül letette a földre, majd az intézkedéssel szemben ellenálló férfit a rendőrök földre fektetve megbilincselték.

Közérdekű munkára ítélhetik a sarkadi férfi

A vádhatóság szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A férfit a járási ügyészség indítványa szerint büntetésként közérdekű munkára ítélhetik.
A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. Az, akit közérdekű munkára ítélnek, köteles a számára meghatározott munkát megcsinálni. Ha azt önhibájából nem teszi meg, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni – közölték a vármegyei főügyészségen.

 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában