Állatkínzás

2024.09.05. 13:11

Víz és étel nélkül, láncra verve hagyta kutyáját

Víz és étel nélkül, láncra verve hagyta kutyáját egy férfi Sarkadon, miután elköltözött a házából. A kutyát lesoványodva, betegen szállította el a gyepmester, majd értesítette a rendőrséget. A férfi ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt indult eljárás, a vizsgálatot a napokban fejezte be a Sarkadi Rendőrkapitányság.

Papp Gábor

Lakossági bejelentés érkezett január 11-én arról, hogy egy lakatlan családi ház udvarán egy lesoványodott, beteg kutya fekszik láncra kötve. A bejelentő elmondta azt is, hogy tudomása szerint a gazdája a közelmúltban elköltözött, de az állat ott maradt. A jelzés után a gyepmester orvoshoz vitte a bull fajtajellegű kutyát, mivel nagyon rossz állapotban volt. 

kutya, víz, lánc, bejelentés
Lakosság bejelentés alapján találtak rá a lesoványodott kutyára. Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

A Sarkadi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást, az eb gazdáját pedig gyanúsítottként hallgatták ki. A 30 éves férfi elmondta, hogy válása után a kutya nála maradt, és igyekezett gondját viselni, de a munkája miatt gyakran napokat töltött vidéken, ez idő alatt pedig senki sem gondozta az ebet. Később aztán valóban elköltözött a házból, de az állatot nem tudta magával vinni, és etetni sem járt vissza hozzá. A rendőrség a napokban befejezte az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában