Bizonyított a járőrpáros

2024.09.13. 12:57

Vízbe esett embert is sikeresen mentett ki a gyulai Márk és Medve páros

Ismét remekelt a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vízirendészeti járőrpárosa, Márk Róbert törzszászlós és Medve István zászlós. Korábban, amikor a csak erre a feladatra szakosodott vízirendészeti kapitányságokat külön értékelték, a rendőr-főkapitányságok versenyét nyolcszor nyerték meg. Idén a mezőnyt egységesítették, de a Körösökön hajózó gyulai kettős a Dunán, a Tiszán és a Balatonon szolgáló kollégák mellett is remekült megállta a helyét.

Nyemcsok László

A csapatok összesített versenyében a békésiek a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának kettőseivel együtt a dobogóra állhattak, harmadik helyezettek lettek.

vízirendészet, siker, harmadik
Medve István (balra) és Márk Róbert (jobbra) összetettben harmadik lett Forrás: Békés vármegyei rendőrség/Facebook 

A szeptember 10 és 12-e között, a Jász Nagykun-Szolnok Vármegyei Martfűn huszonegyedik alkalommal megrendezett Országos Vízirendészeti Rendőr járőrversenyen elméleti és gyakorlati versenyszámokban 13 csapat járőrpárosa mérte össze tudását.

Az első nap a rendőrszakmai felkészültséget felmérő tesztlap kitöltésével kezdődött meg, a gyakorlati versenyszámok teljesítése a második nap kihívásai közé tartozott. A párosoknak a szolnoki Alcsi-Holt-Tiszán felállított pályán motoros kisgéphajóval kellett különféle manővereket végezniük, vízbe esett embert kimenteni, kenuval bóját kerülni, valamint egy hajóvontatásos feladatot megoldani.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában