Állatvédelem

3 órája

Állatok világnapja: kutyákkal, cicákkal, sünökkel látogattak el a gyerekekhez a rendőrök

Az állatok világnapja alkalmából hat helyszínen, közel ötszáz gyermeknek tartott előadást a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság állatvédelemért felelős bűnmegelőzési szakembere. Az állatok világnapja apropóján megszervezett programot mindenhol kutyák, cicák, sünik megjelenése színesítette.

dr. Nagy Szilvia

Egy hét alatt, hat helyszínen, nyolc előadást tartott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának állatvédelemért felelős szakembere, Hankó Katalin r. őrnagy az állatok világnapja alkalmából. Óvodás, általános iskolás és középiskolás gyermekekkel, fiatalokkal is találkozott, akiknek beszélt az állatvédelemről, az állatkínzásról, a házi kedvencek helyes tartásáról és arról is, hogy mit kell tenniük, ha sérült, elkóborolt, vagy agresszív állattal találkoznak.

állatok világnapja, rendőrség, előadás
Az állatok világnapja alkalmából több előadást tartott Hankó Katalin. Forrás: police.hu

Hankó Katalin a Csabai Állatvédőkkel közösen járt a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskolában és a Petőfi Utcai Általános Iskolában, ahová kutyákat és cicákat is vittek, de ott voltak a középiskolások békéscsabai városi rendezvényén, a Garabonciás Napokon is. Az okányi tanodában előadást tartott, a Szlovák Általános Iskolába pedig Király Andrea sünmentővel érkezett, aki arról beszélt a gyerekeknek, mikor és hogyan tudnak segíteni az apró, tüskés állatokon. A programhét az Erzsébethelyi Általános Iskolában zárult, ahol a Békéscsabai Ifjúsági Sportkutyás Egyesület versenyzői tartottak engedelmes és őrző-védő bemutatót, Grezsa Attila mesterkiképző pedig a kutyák viselkedéséről, képzéséről és helyes tartásáról tartott előadást Hankó Katalin r. őrnaggyal.

Állatok világnapja: érzékeltették az állatvédelem fontosságát

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembere és az állatvédelemben dolgozó egyesületek képviselői közösen több mint 500 gyermekhez jutottak el az egy hét alatt. Bíznak abban, hogy érzékeltették az állatvédelem fontosságát a gyerekekkel, akik felnőttként szeretni, óvni fogják a természet minden hasznos teremtményét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában