programsorozat

2018.04.13. 15:56

Gyulán folytatódnak az Erkel Emlékév programjai

A XXVI. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek elnevezésű több napos rendezvénnyel folytatódik Gyulán az idei Erkel Ferenc Emlékév kapcsán életre hívott programsorozat – jelentette be az eseményt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón Kónya István.

P.G.

A város alpolgármestere elmondta, Erkel Ferenc a magyar nemzeti opera megteremtője, nemzeti imádságunk megzenésítője 1893 június 15-én, 125 éve hunyt el, és szülőhelye, Gyula rendezvénysorozattal igyekszik tisztelegni a kiváló zeneszerző életműve előtt.

Ennek jegyében tartották meg március 15-én az Erkel Ferenc Társaság XXIX. Történelmi Hangversenyét. Ezen a hétvégén pedig a XXVI. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek című rendezvénnyel folytatódik a program, amit több hasonló esemény követ majd még idén.

– Megtiszteltetés, hogy számos nagyváros után Gyula is otthont adhat a programnak, amely Erkel Ferenc előtt is tiszteleg majd.

Somogyvári Ákos, az Erkel Ferenc Társaság és a KÓTA Tanácsadó Testületének elnöke kiemelte, pénteken ifjúsági kórushangversenyt, majd karnagy klubot rendeznek a hétvégi programsorozat keretében. A szombat szakmai nappal kezdődik, 13.30-tól koszorúzás lesz Erkel Ferenc szobránál, meg meg lehet tekinteni az Erkel Emlékházat, Hidak- Erkel és Kodály címmel Hraschek Katalin tart előadást. 18.30-tól pedig ünnepi hangversenyt rendeznek Erkel Ferenc tiszteletére vigadóban.

Tassi Valéria, a budakeszi Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese elmondta, a városban is több eseménnyel, köztük a XXX. Budakeszi Erkel Napokkal is készülnek az évfordulóra.

– Városunk, a városvezetés fontos célja, hogy méltóképpen ápolja az Erkel hagyatékot – hangsúlyozta. Budakeszi rendkívül fontos szerepet töltött be a zeneszerző életében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában