pedagógusnap

2018.06.06. 16:15

Emlékplakett a városnak, emlékérem a pedagógusoknak

Orosháza polgármestere pedagógusnapi ünnepségen köszöntötte a nevelő, oktató munka jeles képviselőit. Miközben ő is díjakat adott át, Galló Istvánnétól, a Pedagógusok Szakszervezetének az elnökétől átvette az Eötvös József emlékplakettet.

Cs. I.

Gyönyörű, ha nem a legszebb hivatást választották, hiszen az a feladatuk, hogy tudásuk legjavát nyújtva, példaként a felnövekvő nemzedék előtt állva emberré neveljék a gyermekeket, s a világot kitárva biztassák őket: szárnyaljanak, váltsanak be minden hozzájuk fűzött szép reményt. Önök azok, akik munkálkodnak a nemzet jövőjén, megajándékozzák gyermekeinket tudással és jó példával, türelemmel és kedves, ugyanakkor irányt mutató szavakkal – pedagógusnapi köszöntőjét kezdte Dávid Zoltán polgármester e szavakkal.

– Hálás vagyok édesapaként és polgármesterként is azért, hogy városunk gyermekeit elhivatott, szeretni tudó pedagógusok, és segítőik nevelik, oktatják. Azt gondolom, hogy egy pedagógus mindennapjai erőfeszítéssel telnek. Egy napnak éppen úgy része lehet a siker, mint a kudarc. De minden egyes nap újrakezdik. Minden diáknak volt olyan tanára, akire évek múltán is jó szívvel gondol vissza. Volt ilyen tanárom, s mai napig hálás vagyok ezért. Emlékszem az érdekes órákra, a kirándulásokra, a beszélgetésekre, a szeretetteljes, olykor szigorú odafigyelésre. Meggyőződésem, hogy az iskola és óvoda mindenkor értékteremtő és kultúrateremtő intézmény. De csak akkor, ha benne a nevelő, oktató teljes mértékben helyt tud állni. Kulcsfontosságú a szerepe. Mi ezt itt Orosházán jól tudjuk. Éppen ezért fontos, ha nem a legfontosabb feladata önkormányzatunknak a helyi oktatás lehetőségek szerinti támogatása. Szívügyünk a helyi oktatás segítése, a tehetségek gondozása, az óvodák pártolása.

Az ünnepi műsor után a Pedagógusok Szakszervezete által az önkormányzatnak ítélt Eötvös József Emlékplakett elismerést adta át a polgármesternek Galló Istvánné elnök és a megyei szervezet vezetője, Kállai Mária. Kiemelte, évente öt olyan település kaphatja, ahol a legtöbbet tették a nevelés-oktatás ügyéért, az intézményfenntartásért. Eredményes a közoktatási feladatellátás, amihez saját többletforrásokat is biztosítanak.

A szerző felvételei

Az ünnepségen Dávid Zoltán átadta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket (Enyedi Józsefné, Kovács Jánosné, Szatmáriné Kajári Gabriella, Makuláné Gulicska Valéria, Petrusné Süle Márta, Viola Ibolya, Madarász Attila, Brachna Judit, Madarász Attiláné, Viliné Vasas Katalin, Gyarmatiné Hepp Erzsébet, Hodur Albert). A Ruhmann díjat Kissné Csizmadia Gyöngyi óvodapedagógus vette át a névadó unokájától, Herjeczki Balázstól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában