Békéscsabai tehetség

2019.04.24. 13:35

A Kazinczy-jelvény arany fokozatával tért haza

A békéscsabai Árvavölgyi Patrik hozta el nemrég a Kazinczy-jelvény arany fokozatát, valamint a „Szabadon választott szöveg legjobb megszólaltatásáért” különdíjat is a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny Dunától keletre eső megyék regionális döntőjéről.

Nagy-Laczkó Viktória

Patrik a megmérettetésen két szöveget olvasott fel: a szabadon választott kategóriában Varjas Endre Írásjelek című írását, a helyben kapott kategóriában pedig Kováts Dániel Minta érték nélkül? című esszéjét.

Patrik a díjak átvételekor /Beküldött fotó/

– Úgy érzem, egyáltalán nem volt nehéz dolgom, mert a szövegeket hangsúlyozás nélkül kellett felolvasnom. Az Írásjeleket Krattinger Edit tanárnő segítségével választottuk ki, és a verseny előtt többször el tudtam olvasni. Az ott kapott írás tanulmányozására pedig volt 15 percem, ami elegendő volt a felkészülésre – árulta el a 8. osztályos Patrik.

A kisdiák tudatosan készül a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakára, ezért a Szentesi ­Horváth Mihály Gimnázium­ dráma tagozatára jelentkezett, ahová felvételt is nyert: mind a szóbeli, mind a gyakorlati felvételin remekül szerepelt. Többek között két dallal, öt verssel, tánccal mutatta meg tehetségét, továbbá egy helyben kapott szituációval.

– Időközben első lettem a helyi József Attila versmondó versenyen, de most már csak az év végére és a színdarabokra koncentrálok. Várnak még rám My fair Lady előadások Budapesten és Szarvason, amellett Lalit alakítom a Lili és Lali meseországban című darabban, melyet Békéscsabán kívül Egerben és Szarvason is előadunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában